Wie kent een ECHT goede electrofysioloog???

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Wie kent een ECHT goede electrofysioloog???
Door Afibber op Dinsdag, 18 Juli 2006 - 10:41:

Beste allemaal, hoewel ik zelf best een goede electrofysioloog heb, ben ik op zoek naar DE super-mapper van Nederland. Ik blijk een zeer lastige klant te zijn, mijn focus in de extra bundel bij de AV-knoop is heel moeilijk optimaal te localiseren. Mijn cardioloog is het na 3 keer nog steeds niet gelukt de plek weg te krijgen. Hij heeft zich laten ontvallen dat het werk is voor een super-mapper. Een mapper is iemand die localiseert met de catheter, als de rimtestoornis is opgewekt. Weten jullie goede mappers toevallig? Mijn cardioloog behoort tot de top, maar ik heb het gevoel dat hij zelfs moeite heeft met mijn geval. Wie o wie?

Door Anoniem op Dinsdag, 18 Juli 2006 - 16:09:

Hoi Afibber,
In Zwolle, Isala klinieken, zit ook een goed team
"mappers". Zij waren geloof ik de eersten in Nederland, die de PVI ablatie volgens pappone uitvoerden.
succes ermee!

Door aniek op Woensdag, 19 Juli 2006 - 09:21:

Zwolle.. slechte ervaringen mee.. dankzij die cardiologen heb ik een pacemaker.. wat nooit de bedoeling was geweest.. maargoed dat is natuurlijk voor ieder opzich.. ik denk ik zeg het alleen maar even..

Door Afibber op Woensdag, 19 Juli 2006 - 17:47:

Aniek, dank voor het zeggen. Ik moest even smakelijk lachen. In Utrecht zit Peter Loh met zijn team, in Nieuwegein Eric Wever. Allemal goede mappers, maar kennelijk niet goed genoeg om mijn focus weg te ableren. Pappone is overigens voor mij niet nodig, het gaat om een bundel bij de AV-knoop, niet in een van de atria.

Door Afibber op Woensdag, 19 Juli 2006 - 20:01:

Aniek, nog even, had jij een av-block tijdens je ablatie?

Door Aniek op Donderdag, 20 Juli 2006 - 10:14:

jah klopt.. ik had nogal vaak last van hartkloppingen.. gem 1x in de week.. en dan voelde ik me helemaal niet lekker.. Ze kwamen er achter dat ik een extra geleiding had.. die ze met een kleine ingreep (ablatie) zouden kunnen wegbranden.. het was daar nog nooit fout gegaan blalblabla.. maar toen ik er daar lag ging het mooi fout, en zo ineens ben je dan hartpatient.. wat nooiit de bedoeling was geweest.....

Door aniek op Donderdag, 20 Juli 2006 - 10:15:

ze hadden mijn gewone geleiding geraakt en dat veroorzaakte een avblock

Door Afibber op Vrijdag, 21 Juli 2006 - 07:59:

Dag voor de reactie Aniek, heb jij nu helemaal geen geleiding meer via het av-block of pace je ook nog deels van jezelf? Heb jij een HIS-ablatie gehad?

Door aniek op Vrijdag, 21 Juli 2006 - 09:02:

neej ik pace nog een deel van mezelf.. 40 was het geloof ik.. ik heb eigenlijk nog nooit gehoord van een HIS-ablatie.. bij mij zeiden ze altijd gewoon ablatie.. dus misschien is dat wat anders.. ze deden het dus vanwege mijn hartkloppingen.. die konden oplopen tot 240 p/m.. en dan voelde ik me helemaal slecht worden.. dus vandaaar dat ze een ablatie hebben gedaan.. wat uitloopte door een fout wat volgens hun nog nooit was voorgekomen in dat ziekenhuis (zeiden ze) ik geloof het wel want de opvang van de dokters was best slecht.. ik heb gelukkig heel veel gehad aan de verzorging.. artsen blijven naar mijn gevoel alleen maar kijken naar het ding waar ze over gaan.. niet over wat er in je hoofd allemaal draait.. end at vond ik toen heel erg jammer.. maargoed... wat is dan eigenlijk pcies een HIS-ablatie??? (ik heb nog mah weinig verstand van het hart enzo.. ben 18 en heb nog maar sinds januari een pm) groetjes

Door afibber op Vrijdag, 21 Juli 2006 - 18:42:

aniek, een his-ablatie is een doorbranden van de bundel van his. zo komt de geleiding van de boezems niet meer door naar de kamer. en als het goed is (behalve helaas bij Riekie) voel je dan de ritmestoornissen niet meer, ook al zijn ze er nog wel. ook beschermt het de linker hartkamer, want als het hart door atriumfibrilleren veel te snel klopt, kun je hartfalen ontwikkelen op den duur.
groetjes,

Door Anoniem op Woensdag, 01 November 2006 - 16:58:

Hallo hallo
Ik heb afgelopen januari een ablatie gehad van de extra geleiding die ik bij mijn AV-knoop had. Ik had namelijk al mijn hele leven last van hartritmestoornissen met een pols van 260 en hoger. Niet levensbedreigend, maar het werd wel steeds erger en de hartritmestoornis kwam steeds vaker terug. Dus ablatie dan maar. Goed gelukt, meteen naar huis en nergens meer last van....tenminste de eerste 3 maanden. Toen begon ik dus vanalles te voelen en niet alleen die oude 'vertrouwde' hartritmestoornis (AV-nodale Re-entry tachycardie). Dus naar de eerste hulp en vervolgens naar de cardioloog. Bleek het weer terug te zijn gekomen...Niet zo extreem als eerst en hij kon ook niet zien welke hartritmestoornis het nu is, maar wel dat er iets totaal niet klopt. Nu moet ik dus een half jaar (!) minimaal wachten totdat ik weer een ablatie krijg. Maja, wie zegt dat nu wel gaat helpen?????
En dan die overslagen die ik er aan over heb gehouden...M'n hart slaat echt om de haverklap over, niet echt eng, maar meer vervelend. Vooral als je bezig bent met iets, dan heb je voortdurend het idee dat de hartritmestoornis weer gaat beginnen.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat een ablatie een mooie oplossing is voor degenen waar het in een keer goed bij gaat. Helaas weet je dat niet van te voren en kan het soms minder goed uitpakken dan je verwacht en er allerlei andere 'zijk' aan overhouden.
Maargoed, ik heb nog een half jaar bedenktijd...

Groetjes...

Door Anna op Woensdag, 01 November 2006 - 16:59:

Oja, ik ben in het AZM in Maastricht geholpen.

Door Loes op Woensdag, 01 November 2006 - 21:48:

Ik heb 3 ablaties gehad, helaas niet gelukt.

Door Ida op Donderdag, 02 November 2006 - 13:17:

In april j.l. heb ik een zgn.cryo-ablatie ondergaan; het leek een paar maanden goed te gaan, maar daarna kwam het boezemfibrilleren in volle hevigheid terug. Er lijkt geen medicijn tegen bestand.
Nu dus een pacemaker gekregen en er zal nog een gesprek volgen over wat er verder moet gebeuren.
Misschien toch geen HIS-ablatie (verbreken verbinding tussen boezem en kamers, waarna 100% afhankelijkheid van de pacemaker); er schijnen nieuwe inzichten te zijn . Ik wacht maar af.
Ida.

Door Anny op Donderdag, 02 November 2006 - 13:50:

Hoi Ida

Ik heb ook een pm voor het boezemfibrilleren reeds 3 jaar. Ook bij mij hebben ze een his ablatie gedaan
Dus de kamers van de boezem gescheiden. Ook ik ben pm afhankelijk . Ik heb wel regelmatig last van overslag, dan is het net of het boezemfibilleren weer begint. Daar schrik je wel ieder keer weer van . Verder gaat het redelijk goed . Alleen ben ik bijna altijd moe, maar of het van de pmp komt weet ik niet

Groetjes Anny

Door Ida op Donderdag, 02 November 2006 - 17:43:

Dag Anny, al eerder sprak ik mensen die een his-ablatie hadden ondergaan, één van hen was er na verloop van tijd zó van opgeknapt dat hij nu zelfs weer gaat skiën. Een ander heeft zich nooit meer gewoon gevoeld en is steeds moe, net als jij dus.
Het is blijkbaar voor iedereen anders.
Ik ben benieuwd wat de ritmo-cardioloog me over een tijdje te melden heeft over die nieuwe inzichten.
Groet,
Ida

Door Anny op Donderdag, 02 November 2006 - 22:24:

Hoi Ida

Hou je ons op de hoogte hoe en wat er gaat gebeuren b.v.d.

Anny

Door Ida op Vrijdag, 03 November 2006 - 20:12:

Zal ik doen.
Ida.

Door aris op Zaterdag, 25 November 2006 - 23:52:

Afgelopen woensdag hebben ze bij mij dan eindelijk
geconstateerd dat het gaat om een AV-nodale Re-entry
tachcardie.
Heb al sinds mijn 14e hartritmestoornissen en ben nu 45 en ze
worden steeds erger en ik krijg ze ook zeer regelmatig (gem. 2
per dag). Om gek van te worden. Sommige duren 3-5 min.,
sommige een half uur. Totaal uitgeput ben je dan.
Nu hebben ze me een ablatie geadviseerd en me een week
bedenktijd gegeven. Ik weet nu wat het risico is als ik het doe,
maar weet iemand van jullie wat het risico is als je het niet doet.
De cardioloog vertelde me dat een gezond hart heel veel aan
kan, maar toch voelt het niet goed als je zo vaak stoornissen
hebt. Je wordt er toch bang van en zeker als je al die symptonen
voelt zoals duizelig, misselijk, steken in en druk op de borst,
enorm zweten, kloppende aderen in hals, ademnood, enz. enz.

Door Loes op Donderdag, 30 November 2006 - 00:37:

ik heb ook ernstige hartritme stoornissen, wel 15 keer per dag, soms 5 minuutjes, soms uren en uren achter elkaar. Ik heb 3 ablaties in het EMCR gehad en deze hebben alle 3 niet geholpen. Ik heb dezelfde symptomen als jij hebt, en dat dus vele malen per dag.

Nu na 3 ablaties heb ik een second opinion aangevraagd in Nieuwegein, wellicht is de mini maze iets voor mij. Aan een PM wil ik nog niet, ik ben 35. Ablatie is blijkbaar voor mijn aandoening geen optie. Sterkte met je beslissing!

Door Afibber op Zondag, 10 December 2006 - 12:19:

Ik heb onlangs de definitieve overstap van Nieuwegein naar Leiden gemaakt. In Nieuwegein waren ze uitgedokterd en Leiden zegt goed te zijn op het gebied van congenitale ritmestoornissen.

Door E.v.d.Linde-Postma op Vrijdag, 09 November 2007 - 10:05:

Goedendag allemaal

Ik heb de laatste tijd erg last van hartritmestoornissen, slik 300 mg Tambocor en ik kan een ablatie van de bundel van His ondergaan,maar ik zou van mensen die dit soort ablatie hebben ondergaan eens willen weten hoe hun ervaringen daarmee zijn.Wat kunnen ze en wat ze niet meer kunnen.

Ik heb al een pacemaker,ik had geen last maar na de laatste controle en veranderen van de instelling kreeg ik ineens weer last.
Na opnieuw instellen is het nu toch weer wat beter.ik zou graag de ablatie van de bundel van His doen maar ik wil graag nog wat informatie van mensen die hem al ondergaan hebben.

Door elswittem op Vrijdag, 09 Januari 2009 - 05:54:

Hoi!†

Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondkijken, ben een tijd geleden nog op dit forum geweest en nu kon ik niet meer binnen geraken omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

Daarom opnieuw geregistreerd

Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldgebrek na een moeilijke periode. Ik heb een gehandicapte zoon van 7 jaar dus alle tips zijn welkom!

bedankt voor de moeite,

Els Wittem

Door Jolanda op Donderdag, 02 Juli 2009 - 14:06:

Wie heeft er ervaring met een His-ablatie?
Zijn er ook risico's verbonden aan deze ingreep?

Door Riekie op Dinsdag, 07 Juli 2009 - 19:29:

Hallo Jolanda
Nou bij mij heeft de cardioloog/fysioloog 1996 een his abelatie uit gevoerd.
Zij hebben eerst geprobeert de div ritmestoornissen te stoppen ,maar dat is niet gelukt.
Omdat er div ritmestoornissen waren die naar de kamer gingen en een av block veroorzaakten.
Ik ging eigenlijk alleen voor een abelatie maar kwam terug met een pacemaker afhankelijk.
Ik moet zeggen dat je zo goed mogelijk word voor bereid.
Maar dat het is niet iets wat je zo maar doet!
wat de risico,s betreft die zijn er altijd maar dat geld eigenlijk voor alles.
Ik zou wel aan de arts vragen of hij duidelijk wil zijn en je stap voor stap je voorbereid.
Ik zelf had niet in de gaten wat het nu eigelijk in hield een abelatie.
En dat is mijn erg koud op het dak gevallen,Vooral omdat er bij mijn nooit over de mogelijk is gesproken dat ik een pacemaker zou kunnen krijgen.
Em al helemaal niet dat ik er 100% afhankelijk van zou zijn.
Daarom vragen, vragen en nog maals vragen wat de plannen zijn van de cardioloog.
En je zeker over geven als alles duidelijk is,
Dan valt alles achteraf best nog mee.
Ik ben nu pacemaker afhankelijk heb geen onderliggend eigen hart ritme meer.
Heb nu nog dagelijks last van een flutter en boezemfibrilleren,is ook erg zwaar maar niks tot weinig aan te doen.
Abeleren help niet voor de flutter en boezemfibrilleren ook niet .
Medicijnen heb ik ook al div geprobeeert lukt ook niet.
Jammer het is nu wachten op iets nieuws of de technic??
Maar jolanda als je vertrouwen in je cardioloog heb zal hij je het zeker goed uit leggen.
En dat valt het je achteraf misschien ook mee?
Sterkte en groetjes en als je nog vragen heb hoor ik het wel.Doeg Riekie

Door Jolanda op Dinsdag, 07 Juli 2009 - 20:58:

Hallo Riekie,

Ze adviseren me een his-ablatie om van het boezemfibrilleren af te komen. Maar dat helpt dus ook niet altijd, als ik jouw verhaal goed lees!

Door Riekie op Dinsdag, 07 Juli 2009 - 23:10:

Hallo Jolanda
Nou mijn cardioloog heeft de his abelatie niet uit gevoerd tegen het boezemfbrilleren!!
Volgens mij cardioloog helpt daar geen abelatie voor ?
Een hisabelatie is bij mijn alleen uitgevoert om mijn kamers te beschermen tegen het te snelle hartritme.
En daar door kreeg ik een totaal av block en dat is wel gevaarlijk.
Het werd wel veroorzaak door een te snelle boezemfibrilleren en die schoot door in de kamers.
Maar ik heb altijd begrepen dat mijn hisabelatie is uitgevoerd om mijn hart te beschermen tegen die stilstanden??
Ik heb nog niet zo lang geleden een abelatie gehad voor de flutter heeft even geholpen is nu weer terug.
Maar het boezemfibrilleren kan hij hier niet mee stoppen!!
Dus jolanda vraag jou cardioloog even waarom en waar voor hij wil abeleren.
Sterkte Riekie Wat Hier boven staat is mijn altijd uitgelegt.

Door Riekie op Woensdag, 08 Juli 2009 - 11:32:

Hallo Rolf
Misschien kan jij hier meer uitleg over geven??
Groeten Riekie

Door Anita op Donderdag, 09 Juli 2009 - 19:50:

Jolanda helaas helpt het echt niet voor de boezem.
Daar die bij mijn er ook nog steeds zit en ook al een paar keer een ablatie heb gehad.Hoop dat je eerst nog vraagt aan jou cardioloog waarvoor hij dit graag wilt doen.Net wat Riekie al zegt.En ik hoop dat onze Rolf dat weet ....Trouwns weet iemand waar hij is de laatste tijd..Rolf we missen jou hier heel erg groetjes Anita.

Door dick op Woensdag, 16 December 2009 - 17:41:

wat ik begrepen heb is dat de his abl. het b.f doorgaat en je het niet meer merkt ,ik overweeg om dit te doen na 3 maze abl. en 38 cardioversie,s groet dick

Door anny op Woensdag, 16 December 2009 - 22:39:

Hoi Jolanda

Bij mij is de AV knoop ook doorgebrand.
Inderdaad het boezemfibrileren dat blijft , maar je voelt het niet meer. Ik heb een ddr pm met 2 draden .Ze hebben bij mij een draad stil gelegd daar deze continie het b.f . signaleerde.

Morgen moet ik weer naar het ziekenhuis voor de pm opnieuw te laten instellen.De pm gaat met de hartslag niet omhoog bij inspanning . Dus je kunt je wel voorstellen als ik met de teraphie op de loopband ga , dan ben ik buiten adem . Ik loop dan toch maar 2 minuten stevig door. Heeft daar nog iemand last van ?
Groetjes Anny

Door evelien op Dinsdag, 06 Juli 2010 - 11:07:

hey
ik heb ook een ablatie gehad in gent en dan had ik ook bijna een pacemaker .
daarna zei hij dat hij een hing steken maar toen zijn we toch noch een keertje naar aalst geweest en hij heeft het na 2 keer opgelost zonder pacemaker .

bedankt voor het luisteren .

Door Leyers op Donderdag, 31 Maart 2011 - 21:43:

De beste electrocardiologen werken in België in Brussel het
UZ in Jette! Prof Brugada is er het hoofd en tevens de
grondlegger van ablatie
Ikzelf heb daar een ablatie gekregen met een pos resultaat

Door simon, op Donderdag, 07 April 2011 - 16:39:

ik heb een ablatie gehad nu ben ik alltijd moe en
pijn in mijn schouders wie heeft hier ervaring mee

Door Afibber op Woensdag, 13 April 2011 - 12:13:

Professor Schalij in het Leiden Universitair Medisch
Centrum is ook een goede electrofysioloog.

Door Ron op Woensdag, 27 April 2011 - 14:11:

zijn er ook slechte electrofysiologen dan ?

Door P. Aussems op Donderdag, 02 Mei 2013 - 22:25:

Ik lees steeds negatieve berichten over ablatie,
Is er dan niemand die het positief ervaren heeft?
Ik heb een katheter ablatie ondergaan met een sucses van 50%. Nu wacht ik op een Mini Maze operatie die mij er vanaf moet helpen en daar heb ik 90% hoop op. Ik ben 78 jaar en ik wordt geholpen in Nieuwegein. Ik lees steeds dat zeurpieten hier der ervaringen neer zetten, maar laat ook eens iets positiefs horen en maak anderen niet ongerust. Daar krijg je nog meer hartritmestoornissen van.

Door marieke op Zaterdag, 06 Juli 2013 - 00:03:

hallo,ik kan op dit moment niet echt iets
positiefs zeggen,
maar heeft iemand misschien ervaring met
ritmestoornissen die al 4 jaar duren , na 8
ablaties,
en nog steeds aanwezig zijn, wat moet ik doen,
mijn cardioloog zegt nog een keer proberen een
ablatie misschien dat we hem dan wel weg kunnen
branden,
wat moet ik hiermee in godsnaam,nog meer litekens
van het branden is dat wel goed,
en hoe gaat het in de toekomst, kan ik daar geen
last van krijgen, ben nu 45 en zie echt door de
bomen het bos niet meer,
wie heeft ervaring met meerdere ablatie of kan mij
aub een antwoord geven,,gr marieke

Door Marleen op Zondag, 07 Juli 2013 - 21:53:

Hallo Marieke
Second opinion vragen misschien?
In Maastricht zitten goede electrofysiologen
sterkte
groet
Marleen

Door Mascha op Woensdag, 10 Juli 2013 - 16:40:

Hoi Marieke,
Vervelend al 8 ablaties en nog niet onder controle. Kunnen ze de
ritmestoornis niet weg krijgen? of krijg je op een nieuwe plaats de
ritmestoornis?
Zelf heb ik 4 ablatie gehad, ben 49 en heb weer een (andere)
hartritmestoornis. Ze halen de een weg, maar dan komt er weer
een op een andere plaats(en). Op 6 jarige leeftijd heb ik een
hartoperatie gehad(ASD) en dat litteken is nu telkens de
dwarsligger. Ik ben onder behandeling in het Catharina ziekenhuis
in Eindhoven, bij cardioloog/elctrofysioloog Dr. Meijer. Ben zeer
tevreden over zijn manier van werken en communiceren. De laatste
ablatie heeft hij met zijn collega Dr. Dekker gedaan. Begin 2012 is
er een Twitter project geweest, hebben ze via Twitter live verslag
gedaan van een ablatie met @hartpatientAd.
www.hartcentrum-eindhoven.nl/twitter/index.html
Het kan toch nooit kwaad om elders te informeren? Het gaat om
jou gezondheid.
Vriendelijke groet,
Mascha

Door marieke op Woensdag, 10 Juli 2013 - 23:09:

Hoi Marleen en Mascha,,
Bedankt voor het mee denken, de ritmestoornis komt
inderdaad steeds op een andere plek terug,heb ook
een aortastenose wat ook niet echt mee werkt,zal
gaan denken over een second opinion,
vele groetMarieke

Door Daniel op Woensdag, 14 September 2016 - 00:39:

Hallo,

Wat vervelende berichten over de ablatie
resultaten. Begrijp heel goed wat het is.

Ben nu 59 jaar.
Sinds 4 jaar geleden heb ik last of werd
duidelijk dat ik hartritmestoornissen had. Dit
nooit opgemerkt Altijd van mijn jeugd af wel
moe geweest.

Collega's zagen met de middagpauzes al aan mij
dat ik erg moe was. Dus dat was heel goed
zichtbaar. Totdat ik 4 jaren geleden een
bankstel de trap op moest tillen in mijn flat.
Kreeg geen lucht meer. Dacht eerst aan een
hartinfarct. Na een korte pauze in de
buitenlucht leek het weer af te zakken. Eerst
niet serieus genomen maar na 2 weken naar de
huisarts gegaan. Die verwees mij direct door
naar het ziekenhuis. Na het maken van een
hartfilmpje bleek het een hartritme- stoornis
(atrium fibrilleren) te zijn.
Moest met spoed bloedverdunners ophalen bij de
apotheek. Daar had de huisarts al onmiddellijk
voor gezorgd nadat hij de uitslag kreeg.

Eerst werden er 3 keer een cardioversie gedaan.
Voor die tijd nog allerlei andere onderzoeken.
De eerste had een goed resultaat. Het leek
voorgoed verdwenen te zijn. Na een jaar was nog
steeds een perfecte hartslag. Toch voor de
zekerheid nog een extra controle bij de
cardioloog. Bij die controle bleek het weer mis
te zijn. Na de tweede keer weer goed, maar bij
de eerste controle weer mis. Na de derde
cardioversie bleek het geen goed resultaat te
hebben gehad.

Er werd aangeraden om een ablatie te doen.
Mocht kiezen tussen plaatselijke verdoving of
algehele narcose. Heb voor het laatste gekozen.
Er werd vooraf al erbij gezegd dat de kans op
een tweede ablatie groot was. In november 2015
de eerste gehad met direct een goed resultaat.
Gelijk lekker fit en nergens last van. Bij de
laatste controle bleek inderdaad een tweede
nodig te zijn.

Deze tweede ablatie heb ik precies een week
geleden gehad. Tot nu toe geen klachten. De
eerste 2 nachten voel je je hart heel
onregelmatig kloppen en ben je wat kortademig,
maar wist dat hoort bij het genezingsproces.
Voel me nu nog steeds heerlijk fit. Wordt in
mijn omgeving continu gewaarschuwd om het
rustiger aan te doen. Heb het gevoel dat ik
alles weer aan kan. Het genezingsproces kan wel
tot 3 maanden en zelfs 6 maanden duren. De
brandwonden moeten genezen tot littekens. Ook
is het hart nog gewond. In deze tijd kan het
hart rare dingen vertonen zoals onregelmatig
hartslag of kort maar krachtige hartkloppingen.
Geen reden tot ongerustheid.

Ben in het Hartcentrum van het nieuwe Isala
Ziekenhuis te Zwolle geholpen.
De artsen zijn zeer kundig en gespecialiseerd
en de verzorging was rondom de behandeling
uitstekend. Heb hier hele fijne herinneringen
aan over gehouden.
Het Isala Hartcenrum in Zwolle behoort tot de
top van Europa.

Hoop dat ik mensen die twijfelen toch een
beetje gerustgesteld hebt. De techniek gaat
door. De kans op succes na een ablatie wordt
steeds groter.

Door Gerard op Donderdag, 15 September 2016 - 09:37:

Dag Daniel
Fijn zo'n positief bericht te lezen.
Gerard


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: