Vraag

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Vraag
Door Henri op Woensdag, 20 November 2002 - 22:29:

Nadat ik een aantal keren onwel was geworden ben ik onderworpen aan een serie cardiologische onderzoeken (waaronder een 48- uurs Holter)Daaruit bleek een volstrekt normaal functionerend hart. Omdat het verschijnsel bleef aanhouden kreeg ik een soort Holter (King of hearts)die geactiveerd moest worden als het verschijnsel optrad. Toen bleek dat mijn hart zeven seconden had stilgestaan. Ben direct opgenomen, 16 dagen lang 24 uur per dag aan de monitor gekoppeld (niets bijzonders gezien) en uiteindelijk maar voorzien van een pacemaker. Deze heb ik nu maar ik word nog steeds met een bijna vaste frequentie van 1x per 2 weken onwel. Val alleen niet meer flauw. De artsen hebben geen verklaring. Herkent u dit. Een relatie suggereerde dat het met de schildklier te maken zou kunnen hebben.

Door tine op Maandag, 20 Januari 2003 - 11:07:

Hoi , zijn er mensen die dit herkennen : met koud weer (vorst en koude wind) krijg ik als ik buiten ben last van kortademigheid en soms ook druk op de borst.
Uit scinti - en catherisatie blijkt : geen vernauwingen.
Sinds 1985 ben ik bekend met LBTB en lage tensie.
Drie jaar geleden kreeg ik een pacemaker vanwege bradycardy.Had een CHB. Dat heeft volgens de cardioloog niet te maken met dat LBTB.
De problemen in het najaar en de winter blijven echter.Wat kan ik doen (en binnen blijven is geen optie....)?

Door Rick van Dongen op Vrijdag, 31 Januari 2003 - 15:18:

Beste Henri,

Ik ken dit uit mijn omgeving.
Hier was sprake van een sterk magnesium tekort.
Magnesium is een mineraal dat je gewoon dagelijks kunt innemen. De betreffende persoon viel een half jaar geleden vaak flauw, nadat hij onwel werd. Sids hij (47jr) dagelijks 400mg magnesium inneemt (kauwtablet) komt het probleem zo goed als niet meer voor.

Door klaas op Zaterdag, 01 Februari 2003 - 12:51:

Ik heb een pacemaker vanwege 'sick sinus syndroom': de sinusknoop geeft een aantal seconden geen puls aan het hart (5-10 seonden). De pacemaker vangt dit dan op.
Daarnaast heb ik boezemfibrilleren met als gevolg een onreelmatige en vaak te snelle hartslag. Ik voel me dan erg slapjes en kan de trap bijna niet meer opkomen. Medicijnen (selokeen en tambocor) onderdrukken dit niet voldoende en de enige remedie die de cardioloog nog kan verzinnen is een HIS bundel ablatie. De geleiding tussen boezem en kamers wordt dan verbroken zodat ik volledig door de pacemaker aangestuurd wordt. Ik twijfel om de ingreep te laten uitvoeren omdat dit eenmalig is en niet weer ongedaan gemaakt kan worden. Wie zit in eenzelfde situatie of heeft al een HIS ablatie ondergaan? Hoe bevalt dat en hoeveel jaar is dat geleden? (Ik ben 52 jaar).

Door Gerard op Dinsdag, 25 Februari 2003 - 21:48:

Ik ben 44 jaar, ik heb als ik ontspanne zit (rust) een trage hartslag ongeveer 45.
Is dit normaal?

Door Anoniem op Maandag, 24 Maart 2003 - 20:46:

Gerard, dat is wel een erg trage hartslag. Het komt wel eens voor bij topsporters.
Voor de zekerheid zou ik het toch eens laten controleren door een cardioloog.

Door Anoniem op Zondag, 30 Maart 2003 - 22:54:

is het normaal dat de plek waar de pacemaker is ingebracht, na vier weken nog heel gevoelig is?

Door tine op Donderdag, 03 April 2003 - 09:37:

aan Rick van Dongen :

ik zou graag wat meer willen weten over dat magnesium tekort.

hoewel ik geen last van mijn maag heb heb ik nexium tabletten voorgeschreven gekregen.
Dat zijn maagtabletten en die bevatten magnesium.
het gekke is dat ik nu 's nachts minder vaak naar het toilet moet ( ik ging meestal wel 3 keer ; om dan ook heel veel vocht kwijt te raken)

ik snap er af en toe niks meer van.

Door Wim en Fia op Donderdag, 10 April 2003 - 08:32:

Na een infarct, 1,5 jaar geleden ging weer redelijk goed met mij. Ik ben in 2002 2 keer in het ziekenhuis geweest voor AF. Ik ben in januari weer gaan sporten en zwemmen. Gaat allemaal erg goed. Heb geen last van pijntjes o.i.d.

Mijn probleem is nu dat ik in de afgelopen 2 maanden een keer of 12 AF heb gehad. In de laatste weken zelfs 2 keer per week. Ik ga nu door naar Utrecht voor een EFO onderzoek nadat ik een holteronderzoek van 3 dagen en een echo is gemaakt. Het laat mij echter niet los waarom ik nu elke week AF heb en vorig jaar toen ik nog erg passief was niet. Volgens de cardiologen heeft dit geen verband met elkaar. Na selokeen, sotalol heb ik nu Amiodaron, intussen 2 keer per dag. Herkent iemand dit!!! Zo ja laat mij het even weten hoe het een en ander in de praktijk vertaald word. Graag een mail naar mijn planet adres. Veel dank.

Door Nicolien op Woensdag, 24 September 2003 - 10:20:

Ik zou graag willen weten wat AF is.
Bedankt

Door Anoniem op Maandag, 27 Oktober 2003 - 11:06:

Lees de verslagen van de jaarlijkse informatie en ontmoetingsdagen op deze site!
AF is atrium (boezem) fibrilleren.

Door Petra op Donderdag, 08 April 2004 - 13:24:

Normaal is de hartslag in rust 60 per min. deze is bij mij nu onderbouwd door de pm. Ik had soms een hartslag van 40 slagen. het mooie is nu dat de pacemaker de onderslag goed houd en dat ik nu medicijnen slik om de bovengrens naar beneden te krijgen deze ligt soms in rust op 160 slagen. heel lastig hiervoor slik ik selokeen (Betttablok)

Door joop op Zaterdag, 10 Juli 2004 - 16:14:

wat betekend l.b.t.b. en wat hou het nu eigelijk in. ( linker bundel tak blok ) in het nederlands

Door willie op Dinsdag, 13 Juli 2004 - 11:18:

hallo ikben willie enheb sins 1jaar een pm heb sinsdien veel last van zweten en oorzuisen wie heeft dat ook en wat kan er aan doen groetjes wiilie

Door hanneke op Maandag, 27 September 2004 - 22:59:

Ik heb telken een te hoge pols 123 soms ben al eens met de zieken auto naar het ziekenhuis gebracht na controle mocht ik weer naar huis ze kunnen niets vinden bloeddruk is dan ook om hoog mijn borst voeld heel stijf en achter mijn schouderblad is het net of er iets op slot zit en met heel diep adem halen voel ik het ook.ik vind het raar maar alles lijkt goed. wie kent dit ook graag informatie hier over. Als de pols weer goed is is alles weer normaal

Door hanneke op Maandag, 27 September 2004 - 23:01:

Ik heb telken een te hoge pols 123 soms ben al eens met de zieken auto naar het ziekenhuis gebracht na controle mocht ik weer naar huis ze kunnen niets vinden bloeddruk is dan ook om hoog mijn borst voeld heel stijf en achter mijn schouderblad is het net of er iets op slot zit en met heel diep adem halen voel ik het ook.ik vind het raar maar alles lijkt goed. wie kent dit ook graag informatie hier over. Als de pols weer goed is is alles weer normaal

Door Anoniem op Dinsdag, 28 September 2004 - 13:44:

Hoi Hanneke,

123 PPM in rust is natuurlijk erg hoog, bij inspanning mag de hartslag mischien nog hoger worden (200-leeftijd)
Om terug te komen op je vraag:
De pacemaker heeft een hoop diagnostiek aan boord. De pacemakertechnicus is hierbij belangrijk.
Hij kan bekijken waarom dit ritme zo snel is:
-jaagt de sensor de hartslag te veel op?
-is het ritme van de bovenkant (atrium) zo snel?
-is er een ritmestoornis, en geeft de pacemaker het een en ander door?
-is er een pacemaker tachycardie?

Een hoop potentiele bronnen (overigens niet gevaarlijk, maar wel lastig)
Door goed naar de grafieken te kijken in combinatie met ECG markers en EGM's kan de pacemakertechnicus u vertellen wat er op dat moment aan de hand is.

NB; ECG markers= de pacemaker geeft exact aan wat hij ziet en doet.
EGM's= de signalen die de pacemaker aangeboden krijgt uit het hart.

Een vrij (pacemaker)technisch antwoord met de volgende boodschap. Mocht het opnieuw optreden, kan de pacemakertechnicus dit meten.

Rolf

Door kim op Dinsdag, 28 September 2004 - 14:41:

dus als ik het goed begrijp ,kan mijn thechneut zien wat er fout gaat ??en ook uitlezen kan hij dan de pm nou dan moet ik maar gauw aan hem vragen of hij er is goed voor gaat zitten.kan je ook als de pm niet goed is afgesteld gaan zweten en heel erg misselijk worden ik viel laatst bijna flauw na het douzen..

Door Petra op Dinsdag, 28 September 2004 - 15:49:

Hoi,

Weet je wat ik altijd zo grappig vindt. als de pm. techn. aan mij vraagt is het de afgelopen tijd goed gegaan. en ik zeg ja kan hij toch zien dat het niet zo is. Ben ik even blij dat hij niet alles kan zien.
Is het ook zo als je s'nachts vaak droomt dit terug te halen is op de pm.?
Ik droom namelijk heel intensief tot slaapwandelen toe

Door anita op Dinsdag, 28 September 2004 - 17:24:

hoi allemaal.
ik meld mezelf toch maar weer ,daar ik heel graag mijn ervaringen wil delen en andere mensen michien zou kunnen helpen of bij staan.ik moet morgen terug bellen naar mijn thechneut. daar ik nog steeds van die aanvallen heb van heel veel zweten en misselijk zijn zo erg als ik wat gedaan heb dat ik vaak het gevoel heb weg te raken.
groetjes anita

Door Anoniem op Vrijdag, 12 Augustus 2005 - 13:13:

Hallo allemaal,
Zijn er nog mensen die dit forum lezen en erop reageren (laatste post is van 28-09-2004). Zou dan graag een vraag stellen.
Groet Joris

Door Anoniem op Vrijdag, 12 Augustus 2005 - 17:20:

Alle forums worden gelezen en beantwoord.

Door moderator mariette op Zaterdag, 13 Augustus 2005 - 13:56:

Als je een nieuwe vraag hebt, dan is het de bedoeling dat je een nieuw onderwerp aanmaakt. Dus niet een nieuwe vraag ONDER een bestaande thread hangen. Ik probeer altijd als ik het op tijd zie verkeerde postjes te verplaatsen, maar soms zie ik het niet meteen.

Kijk maar op de eerste pagina, daar staan de onderwerpen. Je kunt gewoon op 'nieuw onderwerp' klikken en een nieuwe discussie aanmaken.

Links zie je een menu, daar kan je ook via 'laatste week' kijken welke berichten nieuw geplaatst zijn.

Succes!

Door henriette op Woensdag, 10 November 2010 - 21:30:

ik geloofde het eerst niet.ik heb een hartslagmeter om.omdat de arts mijn rustpols te langzaam vind,die is nu regelmatig 63 p.m. soms 1x per dag,valt er een hartslag uit!? 2 seconden,ik voel er niks van maar de hartslag meter.geeft het aan.waarschuwd.dus staat mijn hard dan even stil? of kan het de hartslag meter zijn?het ecg gaf het volgens de arts ook aan.eng he...en ik wil geen pacemaker.henriette

Door henriette op Woensdag, 10 November 2010 - 21:32:

graag snel bericht op henriettes vraag

Door Lieke op Vrijdag, 12 November 2010 - 10:06:

Een rustpols van 63 sl/m is niet heel langzaam.... Wanneer het hart af en toe 2 seconden stil staat is er wellicht echt iets aan de hand, waarvoor een pacemaker een opolossing zou kunnen bieden. Alhoewel hartslagmeters vrij betrouwbaar zijn, in ieder geval die van Polar, zou ik dat niet als absolute maat aanhouden, dan toch liever een ecg. Wat ziet u overigens op de hartslagmeter? Zelf ben ik ook bekend met het gebruik van een hartslagmeter, maar die geeft niet dit soort waarschuwingen.

Door petra op Vrijdag, 28 Januari 2011 - 19:50:

door Petra vrijdag 28 januari 2011

Heb 2 weken geleden een pacemaker gekregen.
Voel nu regelmatig schokjes.
Is dat normaal?

Door Sonja op Dinsdag, 27 September 2011 - 22:41:

bij mij is pas een linkerbundeltakblok vastgesteld. op Wikipedia stelt men dateen er voor 90% een hartaandoening de oorzaak is. Ik heb een echo gehad die er oké uitzag en ook een ct-scan waar ik nog geen resultaat van heb. Ben wel doodongerust

Door mariette/moderator op Donderdag, 29 September 2011 - 17:24:

@ sonja: kan me voorstellen dat je ongerust bent. Ga vooral niet zelf zoeken naar informatie op dit moment, maar wacht eerst af wat de cardioloog of huisarts te vertellen heeft. Wanneer moet je terug voor de uitslagen?

@ petra: schokjes zijn niet normaal. Voel je dat bij de pacemaker of ergens anders?

Door Karin op Woensdag, 13 Mei 2015 - 17:42:

Bij mij is 2 maanden geleden een lbtb
geconstateerd en de cardioloog zei dat er
sprake was van cardiomyopathie. Ik heb een 2nd
opinion gevraagd bij een andere arts omdat ik
me geheel niet ziek voel en 3 x per week sport
en in mijn familie komen geen hartziekten voor.
Bij een MRI bleek dat er helemaal geen spraje
is van hartziekte. Het hart ziet er prima uit.
Het komt niet vaak voor maar ook dat kan dus.
De pompfunctie van de linker ventrikel (biezem)
is 10 % verminderd. Maar dat hoeft geen
gevolgen te hebben voor mijn gezondheid. Dus
ook al wijst in 90 % van de gevallen bij een
lbtb op een hartziekte, dat hoeft dus in 10 %
van de gevallen niet zo te zijn. Nader
onderzoek om daar achter te konen us sltijd
goed.


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: