Wat ik een KANTELTEST

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Wat ik een KANTELTEST
Door Debbie op Vrijdag, 04 Augustus 2006 - 20:05:

Ter voorbereiding van het plaatsen van een PM krijg ik een zgn. "kanteltest". Ik heb geen idee wat dit is en kan op internet niets vinden. Kan iemand mij helpen?

Door mariette/moderator op Zaterdag, 05 Augustus 2006 - 13:39:

Hoi Debbie

Misschien kan je zoeken op tilt table test. Kijk ook eens bij de verslagen van juni 2002, daar staat bij vraag en antwoord ook een antwoord op de vraag. Met de test wordt gekeken of iemand ook een flauwval reactie krijgt. Is dat het geval, dan heeft de reden van het wegraken waarschijnlijk niet met het hart te maken

Door Hanny op Zondag, 06 Augustus 2006 - 21:06:

Hoi Debbie,

Ik heb donderdag jl. een kanteltafeltest gehad in het AMC. Het duurt ong. 1,5 uur. Niks om je zenuwachtig over te maken. Bij dit onderzoek wordt de samenwerking tussen hart en hersenen uitgetest. Die samenwerking is van belang voor het regelen van de bloeddruk en de polsslag. Als dit regelmechanisme niet goed functioneert, krijg je flauwval reacties. Bij mij was de test negatief. De oorzaak van de laatste keer dat ik kort het bewustzijn verloor heeft hier dus niet mee te maken. Er wordt in mijn geval nog steeds gedacht aan Prinzmetal angina, echter ECG's wijzen dit niet uit. Mogelijk volgt een provocerend onderzoek. Dit verneem ik binnenkort. Ik heb sinds vorig jaar november een pacemaker nadat een AV block was geconstateerd. Had daarvoor ook meerdere malen wegrakingen vanwege traag ritme (zie ervaringsverhalen).
Mijn huidige klachten (druk op de borst, geeuwen, slappe armen)heb ik bijna altijd in de vroege ochtend. Soms 10 per maand, dan weer een maand niet. De cluster-aanvallen zijn typerend voor Prinzmetal. Ik gebruik geen medicatie.
Jouw angst herken ik. In mijn geval is de onzekerheid een vreselijke last.

Groetjes,
Hanny

Door harry op Vrijdag, 22 Juli 2011 - 18:13:

Dag Hannie,
Hoe is je toestand na zoveel tijd?
Ik er nu duidelijkheid?
groeten,
harry


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: