Hoe second opinion te regelen?

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Hoe second opinion te regelen?
Door Loes op Maandag, 28 Augustus 2006 - 15:33:

Ik loop al 2 jaar in het Erasmus MC te Rotterdam. Na 3 ablaties en tientallen verschillende medicijnen, weten ze het daar niet meer. Er wordt gesproken over een ablatie van de bundel van His, waarna een pacemaker geimplanteerd zal worden om het hartritme over te nemen.

Ik ben 34 en voel me veel te jong voor deze definitieve "oplossing". Ik wil graag naar Nieuwegein of Utrecht voor een Second opinion, maar hoe regel je zoiets? Moet ik zelf mijn dossier opvragen en deze meenemen naar het andere zkh, moet dit via mijn huisarts, moet dit via mijn huidige cardioloog?

Wie heeft tips?

Door eric op Maandag, 28 Augustus 2006 - 21:38:

Beste Loes,
Probeer eerst uit te vinden of het ziekenhuis 'goed' is in de behandling van ritmestoornissen. Probeer dan de naam te vinden van de specialist daarin, meestal een electrofysioloog. Stuur de arts een brief met daarin kort wat precies de klachten zijn, welke onderzoeken zijn gedaan en enkele exacte gegevens daaromtrent. Vraag om een afspraak voor een consult. Of bel het ziekenhuis en maak een telefonische afspraak. Erg netjes is de huidige cardioloog eerst van dit voornemen op de hoogte te stellen. Leuk vinden ze het meestal niet, maar denk aan jezelf. Een huisarts kan soms helpen. Een en ander hangt enigszins af van de wijze van verzekeren. Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen vergoeden een second opinion.

Door Bernadette op Dinsdag, 29 Augustus 2006 - 08:31:

Hoi Loes,

ik hoorde vorige week dat iemand naar Leiden was gestuurd. Ze bleef ook altijd klagen over haar pacemaker en hart. In Leiden konden ze haar goed helpen.
Ik heb ooit een tante gehad met erge hartklachten en die werd ook daar naar toe gestuurd.

Als je cardioloog achter je doorverwijzing staat, maakt het doorsturen het allemaal makkelijker. Hij schrijft dan een rapport en stuurt dat naar het ziekenhuis wat je hebt aangegeven. Voor het tweede ziekenhuis ook wel makkelijk als ze al jouw gegevens al binnen hebben, als je daar voor de eerste keer komt.

Hoop voor je dat dit lukt. Heel veel sterkte ermee.

Groetjes, Bernadette

Door Loes op Dinsdag, 29 Augustus 2006 - 11:56:

Bedankt voor jullie reacties!

Door anita op Zondag, 03 September 2006 - 18:16:

Hoi Loes ik heb het met mijn cardioloog toen gewoon besproken,daar hun niet veel wisten van ritmestoringen en ik ben naar utrecht gegaan .En daar was het gelijk goed gevonden..Helaas heeft het bij mijn niet geholpen,maar dat lag niet aan de arts hoor.Maar ik heb gewoon weer nieuwe stororingen terug gekregen..Ook weet ik van mijn nieuwe arts daar wij niet meer in de radboud zitten dat er in maastricht ook hele goede artsen zitten..Die speciaal met ritme behandelingen bezig zijn..Dus wie weet .Mijn huisarts heeft een brief mee gegeven toen en je staat vrij om een twee meening te horen het gaat toch om jou lichaam ik hoop dat je hier wat aan hebt.En wens jou veel sterkte groetjes Anita.

Door Jenneke op Dinsdag, 26 September 2006 - 16:04:

Hallo Loes,
Ook ik hem erge ritme stoornis.Heeb sinds 1987 een kunstklep.
Sinds maart 2006 krijg ik bijna wekelijks cardioversie.
Alle denkbare medicijnen al geprobeerd,ben hierdoor erg onzeker geworden.Heb tegen mijn cardioloog gezegd dat ik graag voor een second opinion naar Nieuwe Gein wilde.
Hij zij dat dat mijn goed recht was,en heeftzelf een afspraak geregeld,Dr Wever schijnt daar in gespecialiceerd te zijn.
Heb 20 okt een afspraak,dus overleg het met je cardioloog,iedereen heeft recht op een second opinie.wens je veel succes.Ps stond onder behandeling in de Weezenlanden in Zwolle

Door anita op Donderdag, 28 September 2006 - 18:24:

Hoi wat grappig wat ik nu lees vraag maar is aan die doktor Wever of hij in utrecht ook heeft gewerkt.En als hij ja zegt dan heb je echt een hele goede te pakken en bovendien is hij nog kei lief ook.Hij werkte vroeger op de zelfde afdeling als doktor houer..In Utrecht daar ben ik toen natoe gestuurt met mijn rittmeprobleem en ik moet je eerlijk zeggen ik vond het daar echt heel goed.Ik wens jou sterkte en hoop dat alles nu goed komt groetjes Anita.

Door Jenneke op Zaterdag, 30 September 2006 - 15:03:

Zal het zeker aan hem vragen.Hoop dat hij mij verder kan helpen.
Hopelijk is het dezelfde,dat geeft weer een beetje hoop.Groetjes Jenneke

Door Loes op Zaterdag, 28 Oktober 2006 - 23:39:

Ik ben afgelopen week weer bij mijn cardioloog geweest en hij had nog 2 opties: een Maze operatie of een pacemaker. Ik heb nu een second opinion geregeld/aangevraagd in Nieuwegein. Ik moest zelf Nieuwegein bellen, want mijn arts "kende daar niemand"? In Nieuwegein gaan ze nu mijn dossier opvragen, en dan krijg ik een oproep voor het spreekuur. Wordt vervolgd dus.

Door ria op Dinsdag, 14 November 2006 - 11:44:

Hoi allemaal. Ik lees al een aantal jaren deze site en af en toe , vooral in het begin, heb ik gereageerd. Ik heb het Sick Sinus Syndroom, waardoor boezemfibrileren met ritmestoornissen ontstaan. Heb al 1,5 jaar een pacemaker, na diverse hartstilstanden en j.l. januari in Zwolle een ablatie gehad van al de 4 longaders. Heeft helaas niet geholpen. Ik had een erg onverschillige arts, die ik in mei 2005 had gezien en daarna pas weer in juni 2006. Hij had me wel geopereerd. Nou over menselijk gesproken!! In december heb ik een second opinion in Nieuwegein bij dr. Boersma. Weer een andere dan die jullie noemen.

Door aniek op Woensdag, 15 November 2006 - 07:33:

hey, je hebt het over een art uit zwolle? mag ik vragen wie dat is? ik sta ook onder controle in zwolle..


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: