Opnieuw problemen, waar helpt een pacemaker voor?????

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Opnieuw problemen, waar helpt een pacemaker voor?????
Door Loes op Maandag, 29 Oktober 2007 - 21:28:

Hallo allemaal, ik hoop dat jullie mijn verhaal even aan willen horen en me wat advies kunnen geven. Ben erg chagerijnig en verdrietig van alles, mijn humeur is pet.
Ben laatst in mijn woonplaats op controle geweest (ben in principe onder behandeling in Nieuwegein, maar ik krijg daar geen voet aan de grond, daar heb je je huisarts voor nodig en die weet niet eens wat een pacemaker is heb ik het idee). Daar zagen ze een teruggeleiding van kamer naar boezem en een intermitterend hartblock. Er moest op korte termijn wat aan gedaan worden. Anderhalve week gewacht, toen op gesprek bij hele vriendelijke cardiologe. Zij had me vrijdagsavonds al gebeld en veel vragen gesteld. Ze wilde de verapamil (isoptin) weghalen en de pacemaker evt op AAI zetten. Maar ik moest eerst een echo en fietstest. Ben vandaag voor de uitslag gegaan (inmiddels weer anderhalve week verder). De uitslag van de fietstest was afwijkend: heb maar kort gefietst, bloeddruk was goed tot 170/60 zei ze. Er trad wel een ritme 2:1 op, een tijdelijk hartblock geloof ik. Echo was goed, geen zuurstoftekort gelukkig. Toen ik in de wachtkamer wachtte, kreeg ik weer een ritmestoornis. Vraag me niet wat. Harstikke snel ging het en dan poef......even helemaal niks.....het bloed 'verdwijnt' dan direct uit mijn hoofd, en ik voel me 'wegzakken'. Daarna, op tijd iedere keer gelukkig, komt er een slag en dan ineens een heel traag ritme. Ik ben zo assertief geweest om naar de baliedames te gaan en te vragen om een ecg. Er zijn er vier gemaakt en ik mocht vlak daarna bij de arts komen. De ecg's waren afwijkend: mijn 'oude' ritmestoornissen komen weer naar boven: ectopische ritme, atriale tachycardieen, teruggeleidingen, pvc's, de problemen zitten blijkbaar in de sinusknoop (nog steeds) en in de AV knoop.

Maar een pacemaker zou toch helpen??????? Kom op nou jongens......ik dacht dat ik me beter moest gaan voelen. Ik snap er niets meer van. Ik voel me beroerd. Nu is de stap om weer een pil meer (ik moest er een afbouwen) tambocor te gebruiken, nu 100 mg met geleidelijke afgifte. Daarnaast nog steeds (ander plan als de vorige keer dus) de verapamil 240 mg met vertraagde afgfite blijven gebruiken. Ik dacht dat ik nu ik een pacemaker heb, weleens een keertje van die medicatie af zou komen!

Ze gaat Wever bellen, blijkbaar is daar wel aanleiding toe. Ben er ook wel blij mee. Maar nu pas weer een afspraak over vier weken (want hoe bevalt de nieuwe medicatie) en dat is me toch veel te lang. Ik geloof niet dat alleen de geleidelijke afgifte ipv dezelfde dosering over twee maal per dag de ellende gaat oplossen. Ik wil het wel geloven, maar doe het echt niet. AAI bleek ineens ook geen mogelijkheid meer waarschijnlijk, dat had ik al gedacht, durfden ze in NIeuwegein ook niet.

Maar wat nu?????????? Is er iemand die een idee heeft???? Ik zou weleens door willen gaan met mijn leven.....

Groetjes van een treurige Loes

Door Loes op Maandag, 29 Oktober 2007 - 21:34:

oja, ben ik vergeten: ze sprak over spitse T toppen en afwezige P toppen.


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: