Ritmestoornissen en WAO

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Ritmestoornissen en WAO
Door Piet op Zondag, 05 Oktober 2003 - 17:23:

Ik ben in 1952 geboren.
In 1994 is bij mij boezemfibrilleren geconstateerd. Dit is in de loop der jaren, ondanks medicijngebruik, chronisch geworden. Vandaar dat in 1998 een pacemaker (met één draad) is geïmplanteerd. Medio 1998 is een HIS-ablatie uitgevoerd.
Eind 1998 met GAK overeengekomen dat ik 4 dagen in de week (kantoorbaan) zou gaan werken.
Na de herkeuring door het UWV-gak zou deze graag zien dat ik weer 40 uur aan de gang ging. De nieuw richtlijnen. U weet wel.
Zelf stel ik voor de dagen dat ik werk wat in te korten.
Waarschijnlijk worden wij het niet met elkaar eens.

Vraag aan u: Hoe gaan jullie met je (betaalde) werkzaamheden je beperkingen om?

Door mariette op Zondag, 05 Oktober 2003 - 22:41:

dat is lastig te beoordelen Piet. ieder geval is anders. ik denk dat je goed moet bespreken wat jouw beperkingen zijn. alleen a-fib is denk ik geen reden voor (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid. ik zou eventueel een gesprek met de arbeidsdeskundige aangaan.

Door petra op Maandag, 22 December 2003 - 10:56:

Hallo, ik ben petra, 34 jaar en sinds een jaar een pacemaker, ik had een blokkade op de sinus av en de bundel van his. dit is verholpen door een twee dradige pacemaker, dddr. type. ik werk 6 dagen per week als zelfstandig ondernemer en dit is goed te combineren, soms is het iets moeilijker maar daar weet je op den duur mee om te gaan ook slik ik nog een betablokker. niets mis mee. Het eraan toegeven is gemakkelijker dan de strijd aan te gaan en een aangenaam leven te kunnen leiden. groetjes Petra Zeeuws-vlaanderen.

Door Anoniem op Maandag, 12 Juli 2004 - 20:47:

hallo ik ben willie ik heb sins 1jaar een pacemaker heb een hartstilstand gehad entoen een pacemaker gekregen graag zou ik met lotgenoten willen praten hoe zij dat ervaren hebben en hoe ze veder leven met een pacemaker

Door Petra op Woensdag, 14 Juli 2004 - 10:01:

Hoi anoniem,

Ik heb zelf tot nu toe nog steeds een motto. Ik heb nu een pacemaker maar moet er zelf toch iets van maken. Gelukkig ben ik heel positief ingesteld en heb het ontzettend druk met mijn eigen zaak dat ik heel veel afleiding heb. Je leven kan veranderen maar probeer er wel het positieve uit te halen. Vaak komt een pacemaker tussen de oren te zitten. Probeer dit te voorkomen.

Door willie op Woensdag, 14 Juli 2004 - 11:32:

hallo petra graag wil ik met je praten over de pacemaker grpetjes willie

Door willie op Woensdag, 14 Juli 2004 - 11:35:

je kan ook met mij msnnenmijn adres is jimmy1suzuki@hotmail.com groetjes willie

Door anita op Maandag, 20 September 2004 - 12:05:

hallo allemaal .
ja je moet er zelf wat van maken .ik heb mijn pm nu al z.n 11jaar en al heel veel met dat ding mee gemaakt ,maar ook ik werkte gewoon 5dagen per week en dan thuis nog genoeg met twee boy,ste doen dus .ik ging s.morgens om half 9 de deur uit en kwam s,avonds om half7 weer binnen en dan eerst koffie en dan weer het warm eten maken het is niet altijd gemakkelijk geweest hoor vaak was ik ook totaal uitgeput maar wel met voldoening van ik laat mijn leven dus niet bepalen door z.n stomme pm. groetjes anita.

Door Petra op Dinsdag, 21 September 2004 - 16:09:

Hoi anita,
Hier ben ik weer, ik ben het geheel met je eens, Niemand bepaald wat ik wel en niet mag doen. Ik leef niet volgens een boekje en zeker niet naar de gebruiksaanwijzing van de pm. Ik voel zelf wel wat ik wel of niet kan. Ik werk 6 dagen per weer en draai ong 48 uur. Niet altijd gemakkelijk maar ik ben wel gelukkig met mijn werk en mijn gezin. Het grootste probleem wat vaak optreed is dat de pm. bij mensen tussen de oren gaan zitten. En dan wordt het gehele leven door de pm. beheerst.
Never. Je leeft maar een keer maak er iets moois van.

Door anita op Dinsdag, 21 September 2004 - 16:15:

hoi petra
ja je leeft inderdaad maar een keer en zoveel als ik kan pluk ik nog de dag.en ja ik laat me echt niet onder krijgen door die pm .ik geniet meer als ooit tevoren van ale kleine dingen.en vind het ook fijn om dingen uittewisselen met andere pm draagers daar is toch niets mis mee.grortjes anita

Door Anoniem op Dinsdag, 21 September 2004 - 20:58:

hallo.
het kan ook nooit de bedoeling zijn dat je je leven laat lijden door z.n pacemaker.
maar maak er wat van je leeft maar een keer ,en laat z.n ding niet tussen de oren gaan zitten want dan krijg je het pas zwaar.heh is niet altijd evenleuk maar geniet dan van de goede momenten.

Door Anoniem op Woensdag, 22 September 2004 - 13:43:

Hoi lieve mensen.
Ik leef al jaren met een pacemaker.
En werk gewoon 38uur,zonder problemen dus je ziet ook dat is mogelijk ,alleen bij vernieuwe van mijn pacemaker doe ik het een paar wekenrustig aan.En kan daarna gewoon de draad weer op pakken.
Veel geluk allemaal.

Door Anoniem op Woensdag, 22 September 2004 - 16:26:

HELAAS HEEFT NIET IEDEREEN ZOVEEL GELUK .
IK ZOU DOL GRAAG WEER WILLEN WERKEN MAAR KAN DAT DOOR MIJN HARTVALEN OOK NIET MEER .IK DOE ZO NU EN DAN WEL EENS EEN KLUSJE MAAR BENIJD DIE MENSEN DIE DOOR DE PACEMAKER EEN GOED NORMAAL LEVEN KUNNEN LIJDEN .VOOR DE REST ZIT IK DUS THUIS EN VERMAAK ME MET LEZEN EN TV. OOK IK BEN 100%AFGEKEURT EN OOK NA DE NIEUWE KEURING MAG IK NIET WERKEN.DUS MENSEN ALS HET GOED GAAT PROBEER ER DAN VAN TE GENIETEN.WANT ECHT HET LEVEN IS VEEL TE KORT.

Door hoopeloosje op Dinsdag, 19 Oktober 2004 - 12:53:

hallo allemaal.
nu is het dan eindelijk weer zover ik mag weer aan het werk zalig hoor me niet meer bezig houden met de pm maar met leuke dingen en mezelf weer uitleven.. hoef me dan niet meer te verdiepen in de pm eindelijk laat ik mezelf niet meer leven door dat geke ding...mag eindelijk mezelf weer zijn . ben gelukkig ook niet meer zo bang dat zou ook wel hebben mee gewerkt . groetjes en het beste allemaal van hoopeloosje.

Door marian op Donderdag, 21 Oktober 2004 - 18:58:

hallo hoopeloosje,
Hoeveel mag je gaan werken en hoe lang heb je
niet gewerkt? Ik ben zelf op therapeutische basis
aan het werk sinds deze week na 7 weken thuis.
groet, marian.

Door hoopeloosje op Vrijdag, 22 Oktober 2004 - 13:35:

hoi marian.
ik ben nu weer voor 3halfe dagen aan het werk en vind het heel erg prettig ,ik heb bijna 5mnd thuis gezeten .nu moet ik eerst 3halfe en dat is me goed bevallen helaas blijf ik wel last hebben van die stomme jeuk word er soms gek van.en ja naar die tijd kost het me wel meer van mezelf als voor de pm hoor daar moet ik wel eerlijk in zijn maar ja ik geef de moed niet op .wel jammer dat er nog maar zo weinig mensen op deze site zijn he nou meid ik hoor je wel weer groetjes .

Door hoopeloosje op Maandag, 25 Oktober 2004 - 13:13:

hoi marian.
en hoe bevalt het om weer te werken mijn echt goed hoor,ik hoef er nu niet de hele week aan te denken en jij hoe is die met jou .wat mijn opvalt is dat er nog steeds niet zoveel mensen meer zijn jammer eigenlijk he van z,n site nou meid het ga je goed en ik hoor wel weer .groetjes,

Door marian op Dinsdag, 26 Oktober 2004 - 08:56:

hallo hoopeloosje,
Het is goed om weet op het werk te zijn. Ik vind langzaam opbouwen prima. Ik heb een deeltijdbaan, meer zat er al niet in. Heb zorg voor 2 kinderen alleen,zonder oppas(met latrelatie). Dus zorg thuis en therapeutisch werk is voorlopig voldoende. Vindt mijn conditie nl. nog maar niks. Kan steeds beter slapen. Merk alleen bij vermoeidheid vaker hartkloppingen,raar gevoel in de borst. Zal wel tijd nodig hebben. Was vlak na implantatie erger.
Ik ga dus zeker vooruit, maar snap niet dat het zo moeizaam gaat.En hoe gaat dat bij jou?
groet,Marian.

Door hoopeloosje op Dinsdag, 26 Oktober 2004 - 11:02:

hoi marian.
ik wek wel weer maar ook mijn kost het heel veel moeite ..waar het aan ligt weet ik niet maar ben dood en dood moe ook heb ik s.nachts weer het gevoel terug als ik eindelijk in slaap ik een soort stroom stoot krijg het geke is dat het gebeurt als ik bijna in slaap van raar iets hoor.verder gaat het wel ben wel blij om weer onder de mensen te zijn hoor was het echt wel zat thuis zijn,maar had me het wel anders voorgesteld .nou meid de groetjes en ik spreek jou weer .

Door anita op Dinsdag, 26 Oktober 2004 - 13:01:

hoi hoi .
marian en hoopeloosje ik kan het toch even niet laten om me te melden en zie dat het gelukig beter met jullie gaat groetjes en liefs anita..

Door Anoniem op Woensdag, 03 November 2004 - 20:47:

Sinds 5 weken heb ik een pm en ik was van plan om een dezer dagen weer aan het werk te gaan. Nu zegt iedereen tegen mij dat ik het toch rustig aan moet doen. Ik voel mij verder heel erg goed alleen de wond verneem ik nog wel wat trekken en ik voel de pm ook wel steeds. Nou weet ik eigenlijk niet of ik toch nog beter even kan wachten of dat ik mijn werk rustig kan opbouwen. Hoe hebben jullie dat.

Groetjes

Door willie op Donderdag, 04 November 2004 - 12:05:

hallo anoniem je wilt al gaan werken na 5 weken dat vind ik wel wat vlug ik zou toch maar even rustig aan doenvoor je weer gaat werken en dat je de pm nog voeld dat is normaalik heb hem nu anderhalf jaar ik heb geen last van de pm maar het lidteken jeukt nog wel en soms steekt het ook nog bij de wond maar als jij denkt dat je al werken kan moet je dat doen ik zou nog evne wachten groetjes willie wil je met mij msnnen is dit mijn adres jimmy1suzuki@hotmail.com

Door kim op Donderdag, 04 November 2004 - 12:29:

hallo .
ik weet dat je 6weken moet wachten voor je weer aan het werk mag ,vreemd dat jou cardioloog er niets over heeft verteld en na die tijd moet je nog altijd uitkijken met rek en strek dingen want dat kan ook kwaad voor de pm dus je moet wel alert blijven groetje en het beste kim .

Door Anoniem op Donderdag, 04 November 2004 - 15:44:

hallo anoniem.
ik zou ook nog maar even wachten als ik jou was met werken hoor.en als je echt heel erg graag wil zou ik het gewoon even navragen bij jou arts.veel geluk.

Door Anoniem op Donderdag, 04 November 2004 - 16:01:

Ik ben vandaag na die 5 weken toch naar mijn werk gegaan. Erg veel heb ik er niet gedaan, mail lezen en wat aangerommeld, en natuurlijk maar voor 3 uurtjes. Het ging mij er ook vooral om hoe het met het autorijden ging, ik moet een half uurtje rijden, en ik ben naar mijn idee heel voorzichtig ermee omgegaan. Alles voelt goed. Ook heb ik wel naar het ziekenhuis gebelt met de vraag wanneer maar daar kreeg ik te horen dat het wel zou kunnen als ik mij goed voelde en vooral rustig te doen. Dit ben ik dus wel van plan. Nu ik jullie mailtjes lees heb ik zoiets van ojee ben ik misschien te snel. Ik weet het zelf niet meer precies. Voor controle van de pm kan ik halverwege december terecht en voor het gesprek met mijn cardioloog begin januari.
Groetjes

Door anita op Donderdag, 04 November 2004 - 16:53:

hallo .
als je voor jezelf weet dat je het echt rustig aan hebt gedaan hoef je niet bang te zijn hoor ,maar je moet gewoon goed naar je eigen lichaam luisteren ,en niet te wilt doen met rek en strek dingen dan moet het goed gaan en als je jezelf heel goed voelt en geen hinder hebt van jou pm heb je geluk ja toch dat is wat telt groetjes anita.

Door willie op Vrijdag, 26 November 2004 - 12:39:

hallo allemaal zijn er nog lotgenoten die met mij willen praten over de pacemaker hun ervaring en verwerking mag ook via msn dit is mijn adres jimmy1suzuki@hotmail.com groetjes willie

Door peter op Woensdag, 01 December 2004 - 16:55:

hallo, ikmoet morgen do 2 dec een cardioversie ondergaan, dit al voor de 4e keer in nog geen 3 jaar tijd. Hoelang kan dit nog doorgaan en is er kans op een pm.?? Ik hoor allemaal div. verhalen
bijv. bij boezemfilibreren is pm niet mogelijk..
hoe zit dit eigenlijk...

Door Richard op Woensdag, 08 December 2004 - 00:08:

Peter, wat voor klachten had je dat een cardioversie nodig was? Als het om boezemfibrileren gaat kan ik je vertellen dat een pacemaker idd niet de oplossing is. Wel is door middel van hartcatheterisatie (EFO)mogelijk om de plek(ken) die de stoornis opwekken uit te schakelen. Dit heet ablatie, en houdt in het wegbranden van de plek die de oorzaak is.

Door Anoniem op Woensdag, 23 Februari 2005 - 15:00:

Heb His ablatie gekrege en pacemaker viatron selection DDDRP .Reden : voorkamer vibrillatie.
Voel mij nu beter,maar is nog maar 1 maand gebeurd,afwachten dus.

Door willie op Woensdag, 23 Februari 2005 - 15:18:

hoi anoniem wat is er gebeurd dat jij een pacemaker gekregen hebt en hoe ga je er mee om

Door Anoniem op Maandag, 28 Februari 2005 - 11:06:

Hallo Willie
Problemen begonnen in juli '04. Eerst alle Beta blokkers geprobeerd. Eerste ablatie in september '04 (voor flutter) geen beterschap,2) ablatie in november(maze),geen beterschap.dus His ablatie + defenitieve pacemaker.Minimum 60,maximum 160 hartslagen/min.Afwachten wat ik kan doen in mijn tuin binnenkort,ik moet wel vermijden zware gewichten omhoog te tillen.Ik tracht ermee te leven,vooral psycholgisch.

Door willie op Maandag, 28 Februari 2005 - 11:19:

hallo anoniem hoe heet je ben jij het heleen ik heb je berichtje ontvangen je kan nu ook met mij msnnen dat praat makkelijker maar dat hoor ik nog wel van je groetjes willie

Door anoniemBelgie op Dinsdag, 01 Maart 2005 - 09:30:

Aan Peter
Boezem = voorkamerfibrillatie kan wel met een pace maker opgelost worden,(eigen ervaring) wel moet er een AV (=HIs)ablatie uitgevoerd worden.Tussen voorkamer en kamer komt nu de pacemaker.Eerst de ablatie en 2 uur daarna de pacemaker. nahten klinieken ben na 1 week terug gaan werken.

Door correctie anoniem op Dinsdag, 01 Maart 2005 - 09:31:

Boezem = voorkamerfibrillatie kan wel met een pace maker opgelost worden,(eigen ervaring) wel moet er een AV (=HIs)ablatie uitgevoerd worden.Tussen voorkamer en kamer komt nu de pacemaker.Eerst de ablatie en 2 uur daarna de pacemaker.3 nachten kliniek en ben na 1 week terug gaan werken.

Door riekie op Vrijdag, 04 Maart 2005 - 22:38:

Hallo Anomiem
Nou wat jij zeg klopt niet helemaal.Ik hebeen bindel van his abelatie gehad ,maar heb helaas dagelijks boezemfibrilleren en een flutter.
Ik heb uiteraard een pacemaker dat moet als de his is geabeleerd.
Maar die houd alleen de kamers op ritme en die kan niks of heel weinig de boezem mee sturen en ik heb een ddd vitatron pacemaker.
En nu is het volgen de artsen chronische geworden,maar als jij grote onbekende wel een pacemaker weet die dat kan dan hoor ik dat graag????
Maar volgen vitatron is die der niet,en die zal het toch wel weten denk ik die brengt ze zelf op de markt.
En ik spreek ook uit eigen ervaring al tien jaar.
En ik weet ook dathet heel moeilijk is voor heel veel mensen ,om dit te begrijpen om dat het voor heel mensen ook zo is je heb een pacemaker en nu is alles opgelost.
Nou mooi niet dus ,maar heb je nog advies of een merk van een p.m die het allemaal kent .
Ik houd mijn eigen aanbevolen mijn god dan komen mijn dromen toch nog uit en van de artsen ook.
groeten riekie

Door anita op Zaterdag, 05 Maart 2005 - 18:13:

hallo riekie ik wil ook even laten weten dat ik ook nog steeds niet van die storingen af ben en ik heb er al veel gehad hoor in die 12jaar dus je ziet je hebt echt wel gelijk niet iedereen is zo gelukig als die anomien,,,,,,,,,helaas wou dat het waar was ik heb geen bundel vanhis meer en bij mijn is bij een openen hartoperatie de sinusknoop vewijdert dus ook ik ben TOTAAL AFHANKELIJK van zn stom ding groetjes anita

Door riekie op Zaterdag, 05 Maart 2005 - 18:42:

Hallo Anita
Ja ik weet het ,hier komen nou de vooroordelen van.
Je heb een pacemaker en alles is opgelost,maar zo werkt het niet!!!
Maar hier word je nou zo moe van,je word weer over een kam geschoren en dat moeten zij/hij niet doen.
Hier geld nu eenmaal niet elke ritmestoornis is het zelfde,
En iedereen reageerd anders op de behandeling.
Maar ik word het meeste boos over de vanzelf sprekendheid dat de mensen zijn die zeggen bij mijn heeft het geholpen dus bij jou ook???
Maar zo werkt het niet en ja anita ik vind het ook zo nu en dan klote die afhankelijkheid maar je heb geen keus.
Anders had voor ons het leven al lang gestopt geweest ,en dank zij de tecniek zijn wij de nog.
Maar zo nu en dan laat ik wat horen als ik denkt hier klopt helemaal niks van en dat is nu sorry anoniem ,dit moest even van mijn hart anita groeten van mijn .
Heb je nog behoefte om te mailen moet je dat niet laten ik luister altijd naar jou.p.s ook naar jou anoniem.
Een beetje steun kunnen wij zo nu en dan wel gebruiken.
groeten riekie


.

Door anoniem Belgie op Maandag, 07 Maart 2005 - 08:55:

Beste Anita en Rieke,
De ritmestoornissen zullen levenslang blijven ondanks ablatie Van de His bundel,alleen is het de taak van de pacemaker om die op te vangen. (Pacen en tracen)Soms voel ik nog iets,maar dit gaat niet door de kamers,de hartslagmeter blijft zijn ingestelde waarde behouden,dus geen pieken meer zoals vroeger

Door riekie op Maandag, 07 Maart 2005 - 17:28:

Hallo Belgie
Wat jij zeg klopt wel een heel eind ,maar het nadeel is van boezemfibrilleren en een flutter .
Is dat de kamers de ingestelde waarde houden ,maar dat de boezems de eigen gang gaan en de p.m daar niks mee kan doen,tracen doet hij wel maar het pacen niet dat doe hij op de kamer en als het zo nu en dan uit komt pakt hij de boezems mee .
Maar zijn voorkeur is toch de kamers en als je net als ik chronisch fibrilleerd ken hij daar niks mee.Ik heb vaak genoeg aan mijn pacemakertegneut gevraagt waarom hij zeg dat de kamers belangerijk zijn en als je de boezems mee pace dat hij veel te snel leeg zou zijn.
En ik dan om de tweejaar zou moeten wisselen en dat doen zij gewoonweg niet.
Maar je heb een klein beetje gelijk als jij zeg dat de pacemaker de ritmestoornissen wel herkent maar hij kan daar niks mee.of een iedergeval niet veel.
Ik had dat ook liever maar dat kan nu nog steeds niet maar misschien in de toekomst ????
Heel veel groeten riekie

Door Petra op Woensdag, 09 Maart 2005 - 09:55:

Wat jullie zeggen klopt, de Pm kan bepaalde stoornissen wel herkennen maar niet herstellen. Dat zijn bij mij nu toch nog wel een beetje de hindernissen die ik zelf graag zou zien verdwijnen ik weet het is veel gevraagd. Maar prettig.... zou het zeker zijn.
Ik draag nu 3 jaar een PM. omdat mijn electrische geleiding in het hart aan het afsterven was. en daarom de pulsen niet goed kon doorgeven.

Door Nathalie op Dinsdag, 13 November 2007 - 22:34:

Hallo,

Ik heb misschien een rare vraag, maar kan het zijn dat als je een pacemaker hebt dat je hart dan nog maar voor 70% werkt en dat je altijd heel erg moe bent. Ik ken namelijk iemand met een pacemaker en die beweert dit en ik maak me zorgen om hem. Kan iemand mij daar antwoord op geven?

Door mariette/moderator op Woensdag, 14 November 2007 - 09:44:

Hallo Nathalie

Dit is van een afstand niet te beantwoorden denk ik. Het kan zijn dat de persoon in kwestie een pacemaker heeft o.a. wegens hartfalen. In dat geval zal de pompfunctie van het hart minder zijn dan normaal. Wat de persoon bedoelt met 'voor 70% werkt', dat is niet duidelijk zo. Gaat het om 'zelf slaan' of gaat het om pompfunctie of iets anders. Vraag het hem zelf eens, vraag eens waarom hij een pacemaker heeft etc.

Door aima op Zondag, 24 April 2011 - 08:28:

hallo, ik wil weten of iemand ook zware vermoeide benen heeft, heb zelfs een scootmobiel en rollator nodig (58) Draag een ICD, de pompfunktie is nog steeds heel laag, in combinatie met beta-blokkers veroorzaakt dat bovenstaande problemen

Door Karik op Vrijdag, 22 Juli 2011 - 18:39:

Ah yes, nicely put, eevrynoe.

Door ingrid op Vrijdag, 30 September 2011 - 21:56:

is er iemand die met een pacemaker ploegendienst loopt?

Door Brandie op Donderdag, 15 December 2011 - 10:14:

You've rellay impressed me with that answer!

Door william op Maandag, 30 Januari 2012 - 22:58:

hallo ik heb al vanaf 3 jaar een pacemaker ben nu 38 jaar heb ook al defilator gehad en heb nu ook nog suiker ziekte dus werken gaat steeds moeilijker groetjes william


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: