Cocktail

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Cocktail
Door Loes op Donderdag, 21 Februari 2008 - 12:30:

Hallo allemaal,onlangs ben ik bij de ritmeloge geweest ter conrole. Heb haar aangegeven dat het niet goed gaat. Soms heb ik last van boezemfibrilleren, tachycardieen en ook zo'n vreemde chaos, waarbij pols en hartslag niet te gelijk slaan. Ook werd een tijd geleden duidelijk dat regelmatig de bovenkant en onderkant van mijn hart tegelijkertijd samentrekken. De pacemaker deed daar niets tegen, klopt dat wel?

Ik heb nu naast verapamil 240 retard en tambocor 100 retard ook nog lanoxin gekregen. Een lekker cocktail.
Ik heb net nog eens het verhaal van Theo gelezen en de reactie van mariette en rolf daarop. Mijn vraag is nu: zouden mijn klachten (zeer beperkte ispanningstolerantie, redelijke av geleiding maar toch wel intermitterende blocks, kortademigheid en daardoor snel hoge pols) ook verminderd kunnen worden door de pacemaker stand op ddd te zetten met een modeswitch naar ddi? Ik weet wel dat ik bij alleen de stand dddr veel meer overslagen kreeg, maar nu zit ik dus met av-dyssynchronisatie, teruggeleidingen, en tegelijk slaan van boezem en kamer.

Wel is de pacemaker lower rate op 70 gesteld, zodat volgens het ziekenhuis de teruggeleidingen en het tegelijk slaan van boezem en kamer niet meer voorkomen. Alleen voelt het soms wel alsof ik dat nog steeds heb af en toe.......precies hetzelfde gevoel. Het wordt ook gebaseerd op een enkel ECG of een enkele fietstest, ik vind dat eigenlijk veel te weinig omdat het een momentopname is. vinden jullie dat ook?

Nog een vraagje: ik heb gehoord (in de bijsluiter staat het tegenovergestelde) dat als je zwanger zou willen worden verapamil gewoon kan blijven gebruiken. Dat zei een arts in Nieuwegein. Tambocor niet, dat is duidelijk, maar lanoxin weer wel. heb ik dat goed of is het anders?

Nog 1 vraagje: ik heb naast de hartritmestoornissen, pacemaker (DDD, Guidant)ook astma. Het valt mij op dat ik sinds de hartritmestoornissen (pacemaker heeft hier geen verandering in gebracht) dat ik 's ochtends (dat is voor mij rond tienen, eerder ben ik helemaal een wrak) echt buiten adem ben. Heb dan erg veel moeite om bijvoorbeeld de trap op te komen, je te wassen en tanden te poetsen. Mijn hart raast dan als een dolle en ik hijg me echt de longen uit mijn lijf. Gedurende de dag wordt het buiten adem zijn minder. Wat is dit????? En als ik 's ochtends opsta is mijn hartslag nog rustig, maar zodra ik thee en boterham neem, gaat mijn hart dus dagelijks de hoogte in. Steeds hoger, totdat ik na een trap en mezelf wassen ed. echt totall loss ben. Iedere ochtend is het hetzelfde. Hij lijkt uit zichzelf dus dagelijks in de ochtend te verhogen tot tachycardie, en dan in de middag is het beter.

Weet iemand raad, en of hier iets aan te doen is? Moet ik naar een longarts? Ik ben 32! (en best een beetje angstig voor longemfyseem...)


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: