Nieuwe holteruitslagen

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Nieuwe holteruitslagen
Door Loes op Woensdag, 18 Juni 2008 - 16:51:

Hallo allemaal, sinds een jaar heb ik een pacemaker, guidant insignia ultra. Helaas staat hij zo afgesteld qua geheugen, dat hij uitschieters niet opslaat, behalve het meest voorkomende hartritme (hartfrequentie). Dit vanwege de accu...wel erg jammer, want zo worden er bij mij dus nooit ritmestoornissen uitgelezen.

Ik heb de uitslag van mijn fietstest en holter gekregen. Ik voel me namelijk helemaal niet lekker en krijg steeds meer ellendige dingen, zoals pvc's en hele hoge hartritmes, die plotsklaps erweer uitspringen (waarschijnlijk boezemfibrilleren?)
De uitslag van de fietstest is dat mijn hartritme maximimaal 155 is, en de bloeddruk 145 over 58. Mijn onderdruk stijgt niet en is in rust rond de 60. Mijn cardioloog geeft aan dat bij inspanning je onderdruk juist daalt, dat zou een goede reactie zijn. Iemand hier bekend mee?

Mijn maximale inspanning was 140 watt gedurende 48 seconden, maximale hartrate 76%. PVc's in bigeminie, 1 doublet.

Uitslag van de holter: gemiddelde hartfrequentie 75. (gedurende 24 uur). Hij geeft aan supraventriculaire ectopie: 35 supraventriculaire extrasystolen, 4 doubletten 2 runs (SVT's). Langste SVT run 4 complexen frequentie 113 per minuut Snelste SV run 4 complexen, frequentie 121 per minuut, soms met aberrantie.

Ventriculaire ectopie geeft de holteruitslag ook aan: 528 VES, 36 doubletten, 9 runs (VT's staat erachter: dat is toch ventriculaire tachycardie, en dat is toch gevaarlijk????? of heb ik dat mis)

Langste V run 5 complexen, frequentie 133 per minuut. Snelste Vrun 3 complexen, frequentie 202 per minuut!! Dit was vlak na elkaar in tijd gezien. 202 hartfrequentie in de kamer, is dat niet gevaarlijk??
VES multiform, voornamelijk overdag, uniforme VT's.
Klachten hebben duidelijke correlatie met ECG. Symptomatische afwijkingen: VES, VT, SVT op ECG
Asymptomatische afwijkingen op ECG: VES, VT, SVT, pacemakerritme.

Mijn cardiologe (een hele goeie en fijne) geeft in de brief naar de huisarts alleen PVC's in tripletten en extrasystolen aan. Als ik de holtergegevens goed bekijk, is daar ook VT bij??? Zou ze me niet ongerust willen maken of is het werkelijk wel gevaarlijk of kan het dat zijn?

Kan iemand me hiermee helpen? Het is mij niet helemaal duidelijk. Ook in mijn bloed is sinds een jaar de LD verhoogd: moet tussen de 0-250 zitten, die van mij is nu 272. Weet iemand hier iets van?

Ik hoop op jullie hulp!

Groeten van Loes

Door Loes op Vrijdag, 27 Juni 2008 - 10:48:

Niemand een idee?....ik zit een beetje op een dood spoor.......

Groeten van Loes

Door marion op Vrijdag, 27 Juni 2008 - 12:44:

beste loes,

helaas ik kan je niet helpen, dit is voor mij allemaal te moeilijk, en je hebt ook alleen maar baat bij goede adviezen, en antwoorden die eigenlijk alleen een deskundige kan geven....
maar ik leef wel met je mee, denk je dat je een pacemaker krijgt en van alle problemen bent verlost, zit je maanden na dato nog met allerlei onzekerheid en problemen.
eigenlijk zou je deze vragen moeten stellen aan je cardioloog, zij moet toch wel antwoord weten op al jou vragen? dus een extra consult aanvragen, en een briefje mee.
met mij gaat het redelijk op cardio gebied, na laatste ablatie, wel weer een keer beland op spoed voor een cardioversie,dus hopen dat het wegblijft, medicijnen helpen eigenlijk niet.
maar ja andere gezondheidsproblemen zijn allemaal chronisch, dus verbetering is er bij mij ook niet
probeer maar positief te blijven, en ik hoop dat ik niet nog verder achteruit ga..

loes heel veel sterkte en probeer een antwoord te vinden op je vragen, onzekerheid is soms erger dan dat je weet waar je aan toe bent
groetjes marion


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: