Maze operatie

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Maze operatie
Door Gerrit op Woensdag, 21 Oktober 2009 - 11:54:

hallo, ik ben Gerrit, 49 jaar en ben al ruim 10 jaar in de weer met Boezemfibrilleren. Heel veel pillen geslikt 5x ablatie en vele cardio versies.
Nog steeds gaat het dagen klote, maar de wereld draait door, ondanks alle shit, het leven is mooi..
Als laatste alternatief waar ik nu over na mag denken is een maze operatie maar dan zonder open hart operatie, (heet dat MIPI maze?)Heeft iemand daar enige ervaring mee? Resultaten?
Verder natuurlijk een boel herkenning in het forum, wat opvalt is dat net zoals bij mijzelf vele medicaties niet helpen of juist verergeren. Ooit wel eens geprobeerd te stoppen met medicatie behalve de antistolling, ik ken een vergelijkbaar iemand die dit heeft gedaan en met succes.Voor dat ik een beslissing moet nemen over de Maze operatie ga in een tijdje proberen te stoppen, wellicht zal mijn lichaam in het begin gaan protesteren, maar ik krijg echt het idee dat in mijn geval Sotolol de boel laat disfunctioneren.
graag jullie reactie. Gerrit de Ree

Door Sherida op Dinsdag, 24 November 2009 - 23:03:

Hallo Gerrit,
Dat van die Sotalol in niet geheel ondenkbaar, omdat dit anti-arrhytmicum ook pro-arrhytmisch kan werken (zeker bij hogere doseringen). Ik ga ervan uit dat je cardioloog dit al wel overwogen heeft voor de beslissing over die Maze-operatie. Stop niet zomaar met medicatie, maar doe dat in overleg met je cardioloog. Wellicht is het vervangen van de Sotalol al een heel ding. Resultaten van zo'n Maze-operatie kan ik je niet aan helpen.
Succes met je beslissing.

Door maudy op Zondag, 11 April 2010 - 11:43:

Hallo Gerrit,
Mijn man wordt a.s. dinsdag geholpen aan een maze ablatie in Gent. De cardioloog die daar zit in het UZ schijnt een goeie te zijn en ook zijn team.Het gaat dus via de lies en je wordt in Belgie volledig onder narcose gebracht, dat vindt mijn man wel fijn. Hij moet 2 dagen in het ziekenhuis blijven. De verzekering betaald alles.
Er zijn 2 hotles naast het ziekenhuis en als je daar logeert, geven zij een korting als je zegt dat je naar het ziekenhuis moet. wij zijn naar Belgie gegaan, omdat de wachttijden in nederland tussen de 6 en 9 maanden liggen, in Gent kon hij binnen een maand geholpen worden.
succes Maudy Nap

Door F.Bakker op Donderdag, 03 April 2014 - 11:57:

Ik heb na 2catheter ablaties, waarvan er 1 met de magneten, nu 3weken geleden een Maze ablatie gehad.Dit is volgens mij de meest succesvolle ingreep op het gebied van ritmestoornissen, ik heb 3x in het buitenland in het ziekenhuis gelegen, en nu 9 x een cardioversie gehad,en was het allemaal zat.Steeds die onzekerheid , niet meer durven sporten enz enz,
Dus ik dacht nu maar de Maze ablatie , er worden lins en rechts 3 kleine gaatjes gemaakt onder de oksel/borst, waardoor gewerkt word, de Chirurg belde na de operatie mijn vrouw op en zei ,tijdens de operatie hebben we het fibrilleren opgewekt, en de eerste kras die ik maakte was al succesvol, daarna zijn er nog meer krassen (Maze) gemaakt), het hartoortje verwijderd, en de Pulmonaalvenen geisoleerd,ik ben nu 3weken thuid en alles is nog rustig, en ga volgende week fiets test doen, om te bepalen welk revalidatie programma ik kan volgen, ook in het OLVG te Amsterdam, omdat ik zelf altijd te snel en te zwaar ga beginnen, ik heb na de operatie 1 dag op IC gelegen,toen 3dagen op zaal, en daarna weer naar huis,daar moet je echt een paar weken rustig aan doen, want je bent best verzwakt, ik hooop dat ik een bijdrage heb geleverd wat betreft de Maze operatie,grFred

Door tineke op Dinsdag, 08 April 2014 - 15:17:

lekker Fred dat het zo mooi is verlopen suc6 met de revalidatie
groetjes tineke

Door Gerard op Dinsdag, 08 April 2014 - 19:30:

Fantastisch na zo'n moeilijke periode niet te snel weer alles willen. Hier in Twente zeggen ze : Hèènig an = rustig aan.
Vele goede jaren.

Door Frans op Woensdag, 09 April 2014 - 20:04:

Dag F.Bakker
Ik heb ook jaren geleden een mini maze operatie ondergaan wegens hartritmestoornissen, helaas zonder resultaat.
2 jaar geleden heb ik een longvenen isolatie ondergaan, en dit had onmiddellijk effect.
Dus tot heden, geen hartritme stoornissen meer.
Ik lees dat jij beide tegelijk hebt ondergaan. Mijn vraag is , als de artsen zeker waren dat de maze ingreep een succes was , waarom ze een 2° ingreep hebben gedaan, nl,de longvenen isolatie.
Was het een atriale stoornis?.
Ze maken inderdaad krassen, deze maken een korst, waardoor er geen hartritme stoornissen kunnen plaats hebben.
Normaal duurt dit maken van een korst enkele weken. Bij mij was de ingreep onmiddellijk een succes.
Ik heb geen revalidatie gehad. Na 3 weken ben ik gestart met mijn fietsen.
Het beste
Frans.


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: