Atriale Bigeminie

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Atriale Bigeminie
Door Lil op Donderdag, 07 Januari 2010 - 15:56:

Hallo allemaal,
Ben vanmorgen bij de pm techneut geweest om te proberen mijn ingestelde polsslag te verlagen, in ieder geval lager dan de 70 slagen waarop ik ben afgesteld. Ik heb een erg gevoel van gejaagdheid en het gevoel dat ik de hele dag koorts heb.Ook vermoeidheids klachten spelen steeds vaker een rol, alhoewel dit ook van de metoprolol kan komen?
Helaas is het verlagen niet gelukt i.v.m. de vele ectopische slagen die direct voelbaar en waarneembaar zijn als ik onder die 70 slagen kom.
Nu heeft mijn techneut voorgesteld bij de cardioloog een ablatie te bespreken. Volgens de techneut zijn er zoveel ectopieën dat het zeker geïndiceerd is.
Mijn vraag is of iemand bekend is met Atriale Bigeminie ( zo noemt men dit) en of een Ablatie in de boezem dit probleem kan oplossen en tot slot wat zijn de eventuele risico's van deze ingreep?
Op dit moment overheerst bij mij het gevoel van "laat maar op 70 sl/m staan met alle narigheid die ik ervaar inplaats van een Ablatie.
Wie kan mij op weg helpen naar een besluit??
Alvast mijn hartelijke dank.

Door Sherida op Zondag, 10 Januari 2010 - 20:29:

Als bekend is waar die extra atriale slagen vandaan komen en dat 1 duidelijke plaats is, is ablatie een mogelijkheid. Hiervoor zal wrsch elektrofysiologisch onderzoek nodig zijn. Een eventueel 'risico' hangt af van de plaats van het gebied waar deze PAC's vandaan komen. (Is dat in de buurt van de sinusknoop, ergens uit de linkerboezem, rond de longvenen, sinus coronarius etc.) Je cardioloog kan je daarover informeren.
Dan zul je kunnen beslissen of het risico aanvaardbaar is t.o.v. je huidige klachten.
Succes!
Sherida

Door Lil op Maandag, 11 Januari 2010 - 21:40:

Dank je voor je reactie.
Mijn pm techneut opperde om op deze site inderdaad informatie te vergaren voordat ik naar de cardioloog ga. Ook heeft ie gezegd dat het feit dat ik een rest lekkage in het septum heb( gesloten in "72 ) en een lekkende mitralis en -tricupidalisklep, alsmede SSS allemaal meegenomen moet worden in het geheel. Ben normaliter best stoer maar nu heb ik het "ho stop, zo is het genoeg"idee.
Dus hoe meer informatie,hoe beter.


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: