HIS-ablatie

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: HIS-ablatie
Door Anoniem op Maandag, 04 April 2005 - 20:30:

Hallo, ik zoek mensen die mij kunnen vertellen over hun ervaring met de His-ablatie. De kans zit er bij mij in dat ik die t.z.t. ook moet ondergaan. Wie o wie?

Door willie op Dinsdag, 05 April 2005 - 09:29:

hallo anoniem op deze site kan je aan rolf al je vragen kwijt dus vraag hem wat je wilt weten groetjes willie

Door riekie op Dinsdag, 05 April 2005 - 12:00:

Hallo Anoniem
Wat wil jij zo graag weten dan??
Een his abelatie is een onderbreking tussen de boezem en de kamers!
Ik heb hem gehad om mijn kamers de beschermen,en de snelheid naar de kamers te onderbreken.
Ik heb nu nog steeds een snele boezem acties ofwel boezemfibrilleren ,maar de kamers volgen mooi het ritme van mijn pacemaker,70 slagen per minuten. Nou dit in het kort waarom ik een his abelatie heb gehad??
Meer heb ik hier niet over te vertellen de ingreep valt reuzen mee en ik had geen anderen keus dus je moet wel??
Als je nog vragen heb hoor ik het wel .
groeten sterkte riekie

Door Rolf op Dinsdag, 05 April 2005 - 18:01:

Hallo Anoniem

Als iemand boezemfibrilleren heeft met snelle doorgeleiding naar de kamers van het hart, dan wordt eerst geprobeerd om met zgn. Betablockers de geleiding te vertragen. Mocht dit niet afdoende helpen dan kan dmv een hisbundel ablatie de geleiding worden doorgebrand. Dit gebeurt met een ablatie catheter welke door deaders heen in het hart wordt geschoven. Als de catheter op de juiste plaats is dan wordt een hoogfrequente stroom afgegeven. De geleiding naar de kamers wordt op die manier onderbroken. Voor de ablatie is vaak een (tijdelijke) pacemaker ingebracht o0m het ritme op te vangen.
Na een geslaagde HIS bundel ablatie is iemand afhankelijk van de pacemaker. De pacemaker kan goed verschil zien tussen eigen ritme en ritmestoornissen. Bij een ritmestoornis schakelt de pacemaker om in een modus waar bij het ritme van de boezem niet wordt doorgegeven totdat het ritme weer normaal is. Iemand met chronisch boezemfibrilleren krijgt een pacemaker met 1 lead in de kamer.

Door Anoniem op Woensdag, 06 April 2005 - 13:43:

Hallo Rolf, Riekie en Willie,

Dank voor jullie reactie. Het gaat mij niet zo zeer om de technischa kanten van de His-ablatie, want ik heb al 2 keer een ablatie bij de AV-knoop achter de rug en een Maze-openhartoperatie. Ik heb me wel goed verdiept in die kant van de zaak. Waar het mij om gaat, is of je ook daadwerkelijk van die rotgevoelens af bent. Ik las bv. eerder in een verhaal van Riekie dat ze nog steeds haar boezemfibrilleren voelt. Daar gaat het me om. Ik weet dat AF op zich niet verholpen word met de ablatie,m maar ik wil gewoon van die rotgevoelens af.

Door willie op Woensdag, 06 April 2005 - 21:56:

hallo anoniem ik weet niet wat je voelt maar ik leef wel met je mee ik heb dat niet gehad dus weet niet wat dat is ik voel me nu naar bijna twee jaar redelijk goed ben nog wel vaak moe maar dat zal hoop ik ook wel minder wordennou de groetjes en veel knuffels als je nog wat wil weten hoor ik dat wel doeg

Door Riekie op Donderdag, 07 April 2005 - 17:35:

Hallo Anoniem
Nou die rot gevoelens raak je niet kwijt door een hisabelatie,ik bedoel daar mee duizeligheid ,misselijkheid, verdrietiggevoel, moe zijn, snelritme,ik heb zo nu en dan het gevoel dat de hele wereld mijn gestolen kan worden.
Maar anoniem dat is allemaal maar bijzaak al met al ben ik heeeeeeel blij dat ik der nog ben ,en kan genieten van zoveel anderen dingen in het leven.
Ik heb een hele lieve man vier mooien dochters en even zo veel schoonzonen en een geweldige kleinzoon nou moe wat wil ik nog meer.
En als de tijd ons word geven en de techniek nou jongens dan worden wij nog honderd jaar oud???
Dus anoniem probeer alles uit het leven te halen ,en verwacht niks dan valt het ook nooit tegen.
Groeten riekie

Door Harry op Maandag, 11 April 2005 - 11:03:

Aan Rolf,
Graag had ik geweten of sporten waarbij dikwijls in het rood gegaan wordt,dit een uit
lokkende factor is voor boezemfibrilleren.
Groeten,
Harry

Door riekie op Maandag, 11 April 2005 - 13:50:

Hallo Rolf
Nou ik ben op controle geweest,en de crt pacemaker word weer in overwegeging genomen!!
Ik heb helaas twee kleppen die lekken en de linkerkant van het hart heeft het zwaar,of wel zoals zij dat noemen faalt.
Ik hoor nu in jullie welke pacemaker het word,ik lever wel heel veel in nu op het moment,ik heb nauwelijks een condities en dat is balen.ik kom lucht tekort en ik hou veel vocgt vast,dus de cardioloog wil zo snel mogelijk een beslissing nemen.
Jullie moet ik toch maar haar streven is toch eerder.en ik hoor het dan wel weer.
Nou rolf word het toch nog spannet ik zie de wel tegen op hoor het word de twaalfde keer dat ik geopereerd word voor het hart ,het word der niet makelijker op .
Maar ik ga der maar weer voor !!!!
groeten riekie

Door Rolf op Dinsdag, 12 April 2005 - 11:29:

Hoi Harry,

Boezemfibrilleren kan door verschillende oorzaken ontstaan:
-het drinken van (veel) koffie
-alcohol
-stress
-onregelmatigheden van de hartslag
-na een inspanning als het ritme te snel daalt
Dit zijn de meest bekende oorzaken. Maar heel vaak ontstaat boezemfibrilleren zonder iets voorafgaands.
Groeten,
Rolf

Door Rolf op Dinsdag, 12 April 2005 - 11:54:

Hallo riekie,

Een CRT pacemaker kan de pompkracht van het hart een stuk verbeteren. Wel moet de timing tussen de rechter en de linker ventrikel instelbaar zijn, dit kan tegenwoordig met de meeste crt pacemakers.
In ieder geval breekt een spannende tijd aan.
Houd wel de dikke benen in de gaten, mocht dit erger worden, of als er een borrelend geluid is tijdens het ademen of bij duizelingen is het verstandig om contact op te nemen met het ziekenhuis.
In ieder geval heel veel sterkte de komende tijd.
Groetjes,

Rolf

Door Harry op Dinsdag, 12 April 2005 - 16:00:

Dag Rolf,

Ik voel mijn hartslag zeer goed vooral 'snachts,zelfs in mijn hoofd,terwijl ik uitadem,is er of er een 2° hartklop is. Volgende week moet ik voor de eers
te maal op controle,kan men daar iets aan doen met de bijregelingen?

Door Rolf op Vrijdag, 15 April 2005 - 12:42:

Dag Harry,

Zonder een ECG is deze klacht moeilijk te beantwoorden. Het is verstandig om dit op de controle te vertellen. Het kan aan de programmering liggen, maar er kan ook af en toe een extra slag optreden.

Door harry op Vrijdag, 22 April 2005 - 10:34:

Dag Rolf,Dag allemaal
Gisteren voor de eerste maal op pacemaker controle geweest,ze hebben de werkspanning van de batterij tot de helft teruggebracht,een deel werkt op bi-polaire,een deel op unipolaire.Omdat er een draad langs het middenrif loopt zijn de storingen van dubbele hartslag mogelijk.Ze hebben een storing opgewekt om dit te controleren,en dan bijgeregeld.Mag terug sporten,maar geen polar hartslagmeter gebruiken wegens mogelijke interferentie. Rolf is spitten in de tuin gevaarlijk voor de draden?.
Groeten,
Harry

Door Rolf op Zaterdag, 23 April 2005 - 00:21:

Hoi Harry,

Ik hoop dat de nieuwe instellingen beter werken.
Het feit dat de pulsamplitude van de pacemaker is verlaagd is een goed teken, het betekent dat de pacemaker elektroden goede meetwaarden hebben. Wij adviseren onze patienten om in ieder geval 6 weken na de operatie niet zwaar te tillen en de arm aan de kant van de pacemaker niet uit te strekken boven het hoofd. Dit om te voorkomen dat een van de draden iets terug kan trekken hetgeen in minder fraaie meetwaarden kan resulteren. Spitten kan in principe geen kwaad voor de draden, alleen is het verstandig om eerst de draden rustig te laten ingroeien.
Wij hebben in het verleden ook een pacemakerpatient gehad met een polar horloge, deze patient vertelde dat tijdens het rennen de horloge vreemde waarden gaf. We hebben dit op de loopband getest, het bleek dat het horloge niet alleen de hartslag ziet, maar ook de pacemakerpulsen. Hierdoor geeft het horloge vreemde waarden aan.

Groeten,
Rolf

Door Harry op Woensdag, 27 April 2005 - 13:23:

Beste Rolf,
hartelijk dank voor je antwoord. Waar ik nog mee inzit is het volgende: Wat gebeurd er bij iemand die pacemaker afhankelijk is en waar er bijvoorbeeld een draadbreuk gebeurd?.Is dit levensgevaarlijk ?
Groeten,
Harry

Door Rolf op Woensdag, 27 April 2005 - 18:27:

Hoi Harry,

Iemand die pacemakerafhankelijk is heeft geen voldoende onderliggend hartritme. Normaal gesproken bepaalt de sinusknoop het hartritme, als de sinusknoop uitvalt dan neemt de AV knoop het over, maar dan met een veel lager ritme. Als er een av block is opgetreden dan is er vaak nog wel wat escape ritme, dit ritme is nog trager (soms wel 20 ppm). Hierbij kan iemand flauwvallen.

Als iemand jarenlang een gestimuleerd pacemakerritme heeft gehad kan het hart lui worden, zodat het even duurt voordat er eigen ritme komt. Bij een draadbreuk kan dit inderdaad ernstige problemen geven. Het is gelukkig wel zo dat een draad niet zomaar breekt, vaak treden in het begin intermiterende problemen op. Veel moderne pacemakers reageren hier op door automatisch om te schakelen naar unipolaire stimulatie of een hogere uitgangsspanning.

Gelukkig komen draadbreuken niet zo vaak voor. De draden zijn vaak verdeeld in meerdere spiraalvormige geleiders. De meeste dradan zijn tegenwoordig bipolair, de buitenste geleider zal in dat geval her eerst beschadigen, zodat unipolaire stimulatie wel effectief is. Wij adviseren onze patienten direct contact met ons op te nemen als ze een "wegraking" hebben gehad.
Groeten,
Rolf

Door Anoniem op Donderdag, 28 April 2005 - 13:59:

Hoi rolf & Harry,

Ik heb dus een kapotte PM. draad dat is afgelopen ma geconstateerd nadat ik met klachten bij de cardio terecht kwam. o.a. duizelngen, neiging tot wegraken en vreselijke kou en hevige kloppingen met veelal overslag van het hart. Morgen vrijdag wordt ik al geopereerd en krijg een nieuwe draad die langs de andere wordt geplaatst en krijg gelijk een nieuwe pm. Ik heb zelf een sick sinus en een totale av blok. Ik zie er vreselijk tegenop maar weet dat het moet gebeuren. Ik kan mezelf er alleen maar beter van gaan voelen alleen zie ik enorm tegen de operatie op.
Groeten.

Door Harry op Donderdag, 28 April 2005 - 15:42:

Hallo Anoniem,
Heb je een vermoeden waarom er een kapotte draad is,heb je vaak gewichten naaar omhoog gedaan met de arm langs de kant waar de pacemaker zit,spit je in de tuin,hak je hout en dergelijke bedoel ik.
Hoe lang heb je met die pacemaker gedaan?
Hou de moed er in,ik weet het ,gemakkelijk gezegd.

Door Anoniem op Donderdag, 28 April 2005 - 16:20:

Ik heb veel met gewicht gewerkt, wat betreft mijn werk maar het mag daar niet aan liggen volgens mijn cardioloog.
ik heb de pm. nu 3 jaar, en deze wordt gelijk mee vervangen.

Door Harry op Vrijdag, 29 April 2005 - 10:32:

Ik mag van mijn kardioloog geen gewicht boven mijn hoofd steken,kwestie van de draden niet los te trekken.

Door Anoniem op Woensdag, 04 Mei 2005 - 14:05:

Hoi Harry,
Ik ben inmiddels thuis, de ingreep is mij enorm tegengevallen. Ik ben vrijdagmiddag geopereerd en ze hebben in eerste instantie de kapotte draad afgeknipt en een nieuwe aangelegd. dit was tot daaraantoe. De oude pacemaker moest ook gelijk vervangen worden en dit gaf veel problemen. deze zat zo diep weggestoken dat dit eigenlijk vindt ik persoonlijk met een plaatselijke verdoving niet te doen is. Ik had met mijn cardiol. afgesproken niets te willen weten van de ingreep en deze zou aan mijn wensen voldoen. Ik heb een zeer sterke slaappil gehad een uur voor de ok. maar ik bleef wakker, daarna heb ik nog valium toegediend gekregen via mijn infuus en heb alles tot het laatste moment meegemaakt en heb heel wat traantjes laten vloeien. ze hebben me continu bijverdoofd. op dat moment waren het voor mij slagers. Ik had naast mij een vrouw liggen op de kamer die hetzelfde moest ondergaan en die had precies hetzelfde. De grote klap buiten alle pijn kwam nog deze mevrouw is helaas overleden, niet aan enige gevolgen van ingreep of pacemaker ze kunnen het zelf niet verklaren. Dit is voor mij lichamelijk en geestelijk ontzettend zwaar. Ik probeer er nu een beetje op te klimmen maar helaas zit ik nog steeds op 2500 mg pijnstillers per dag en dan is het dragelijk, hiermee is ook alles gezegd.

Door Harry op Woensdag, 04 Mei 2005 - 15:29:

Hallo Anoniem,
Ik denk dat het een combinatie is van beiden,maar de ene dag is het ene zwaarder als het ander.Bij mij hebben ze het ook plaatselijk verdoofd,en op gebied van pijn viel het mee. Men moet er leren mee leven,anders is het niet te doen. Ik denk dat ik je schrik aangedaan heb met te zeggen dat het van de gewichten dragen zou kunnen komen.Hou me op de hoogte van de evolutie. Met die pijnstillers leef je ook als ee zoembie. Ik moet mij ook nog aanpassen,ik reed enkele weken nog 200km per week met de fiets,nu zie ik mijn makkers voorbijrijden.....
Hoop op beterschap,wat zeker zal komen.
Harry

Door Janberos op Dinsdag, 17 Januari 2006 - 10:39:

Hallo Anoniem,ik leef al sinds 1993 met een His-Ablatie en Pacemaker.Als je er geen psychisch probleem van maakt kun je er alleen maar op vooruit gaan want je bent van je fysieke probleem af.Ik merk de Pacemaker niet eens meer ben 73 jaar rijd motor en fiets nog vele km op een dag.Voor mij is het een enorme verbetering!!
Ik wens je veel sterkte.
Groeten.

Door Petra op Dinsdag, 17 Januari 2006 - 21:18:

Janberos,

Ik heb zelf ook de motivatie kunnen vinden te leven met een PM. en ik onderneem nog veel. Ik vind het alleen heel knap dat u op die leeftijd nog zoveel doet. Er zijn ook mensen die geen PM. hebben die zoveel niet meer kunnen.

prachtig, ga zo door. geniet er van zolang het nog kan.

Door harrry op Woensdag, 18 Januari 2006 - 13:23:

Janberos,
Blijkbaar geniet je nog volop van het leven.
Ik heb ook en his ablatie sinds een jaar. Fietsen is wat moeilijker,maar van 2 uur te wandelen kan je ook genieten. Mag ik vragen hoelang je pacemaker het uithoud? Ik veronderstel dat je ook vrij bent van medicatie.
Groeten,
Harry

Door Afibber op Vrijdag, 07 Juli 2006 - 19:18:

Hallo Harry, mag ik vragen, voel jij ondanks die HIS-ablatie ook nog wel eens druk op de borst of in d ekeel?

Groeten,
Afibber

Door riekie op Vrijdag, 07 Juli 2006 - 20:42:

Hallo Afibber
Nou ik heb ondanks his abelatie,nog steeds dagelijks last van chronisch boezem fibrilleren.
Ook de druk op de keel,en pijn/druk op de borst is daar nog steeds.
Afbidder ondanks div abelaties ,flutter his enz enz .(heb ook div cardioversies gehad)
Ben ik nog steeds niet klacht vrij ,het enigste wat ik wel heb gewonnen is dat ik geen totaal hart block meer heb gehad.
En dat heeft wel het voordeel van de his abelatie opgeleverd.
Maar dat hoef ik jou niet uit te leggen gezien jou voorgeschiedenis als zieke/ambu broeder?
Maar afbidder niks is ideaal alleen je eigen ritme!!
Maar jammer genoeg gaat dat niet altijd.
Toy toy afbidder hopelijk moet jij zelf de beslissing niet te maken.
Groeten Riekie

Door Afibber op Zaterdag, 08 Juli 2006 - 21:31:

Hoi riekie, ik ben niet de ambulance broeder hoor. Ik ben een meisje!! Ik lees overigens ook regelmatig jouw verhalen en ik moet zeggen, ik benijd je niet. Je bent zo moedig! Houd je taai!

Door Afibber op Vrijdag, 21 Juli 2006 - 19:08:

Rolf, ik zoek me wezenloos naar het bericht dat je me gestuurd hebt op mijn vraag wat de beste pm bij een his-ablatie zou zijn. Ik kan hem nergens meer vinden, jouw antwoord. Sommige onderwerpen zijn een beetje door elkaar gaan lopen hier, ik vind het ook niet meer terug bij his-ablatie. Als je wilt, zou je me dan even thuis kunnen mailen?

mvgr Afibber

mitralvalve@wanadoo.nl

Door ruud visser op Zondag, 30 December 2007 - 14:01:

Hoi Allemaal,

Ik heb (denk ik)goed gezocht op deze site maar kan nou net niet mijn eigen vraag ontdekken. Ik heb al meer dan 10 jaar ritmestoornissen. 4 x geableerd (2x in het UMCG te Groningen en 2 x in het AZM in M'tricht)en er wordt nu een 5e ablatie overwogen. Echter het is bekend dat een van de stoornissen zeer dicht bij de bundel van His ligt. Er is dus een meer dan grote kans dat deze geraakt wordt en dat ik een pacemaker nodig heb. Dan nu mijn vraag: ik ben zelf 42 jaar en ben op zoek naar ervaringen van mensen in mijn leeftijd die een His ablatie hebben ondergaan. Ervaringen over de ingreep zelf geloof ik wel maar het gaat me met name over de kwaliteit van leven daarna. Is er goed te leven met een pacemaker op basis van een his-albatie? Kan ik nog sporten, motorrijden etc? Ik wordt nu dagelijks geconfronteerd met de ritmestoornissen (een simpele kuch is al voldoende)en hoe is dat na een dergelijke ingreep. Als jullie mij kunnen helpen met jullie ervaringen da heel graag.

gr Ruud

Door Anny op Maandag, 31 December 2007 - 11:53:

Hoi Ruud
Hoi Ruud

Je kunt gewoon alles met een pacemaker.
Alleen miste ik zelf in het begin de ritmestoornissen
Dat was even heel vreemd
Alleen de eerste 6 weken moet je , je even aanpassen
Dit voor het vastgroeien van de leads

Veel sterkte

Anny

Door ruud visser op Donderdag, 03 Januari 2008 - 11:02:

Hoi Anny,

dank voor je reaktie. Ik heb in februari een afspraak met mijn cardioloog in groningen en dan zal ik een besluit nemen of de (5e)ablatie wat mij betreft doorgaat. Zoals ik er nu over denk zet ik de zaak 'gewoon' door.

gr

ruud

Door ben op Maandag, 02 Juni 2008 - 04:42:

hoi wie kan mij helpen ik ben een jongegast van 22 en ben op 8maanden geboreni.p.v9maanden met een gaatje in mijn hart hadden ze toen vastgesteld op mijn 14de ben ik naar een cardioloog geweest en ik had niks ma toen ik 11 was had ik last van neiging tot wegraken zo echt een akelig gevoel wat mij overvalt zo van ik ben dit precies niet echt mee aant maken ik zit precies in een film ik was aant wandelen in de stad vanaf mijn 15de is mijn leven ook veranderd veel problemen niet naar school gaan enzovoort toen begon ook het druggebruik wiet af en toe een lijntje vanaf mijn 16de ma kheb nooit overdreven en nooit slechtgegaan van coke of speed ma wiet...veel slechtgegaan en ja bhu nu ben ik 22 en kwas ne keer aant rijden met de auto en opeens na het roken van een joint krijg ik dat weer een aanval voorafgaand met hartkloppingen en onlangs ging ik gewoon ene drinken met een vriend en toen we waren aant zitten op een verwarmd terras en toen kreeg ik weer zo een neiging tot wegraken en angst bibbereb bhu kan het niet goed uitleggen wat ik voel ma ik ben zo verdoofd in mijn beoordeling en ik ben het allemaal precies niet echt aant meemaken of ik kan het niet geloven ik ben gestopt met alles vanaf mijn 20ste ik ben gestopt met sigaretten 6maanden heb sportief geleefd ma mijn hart klopt precies te snel voor wat ik doe en soms is het alsof ik stik vanbinnen lichtjes tot feller en dan is het weg bhu wat is er aan de hand ben normaal uitziende jongen 1m82 68kilo nu soms als ik door de stad wandel pff da kost mij een pak energie precies ofwel speelt de druk en stress ook mee

Door ben op Maandag, 02 Juni 2008 - 04:48:

op mijn 21ste hebben ze vastgesteld dat ik een bicuspideklep heb ma ik heb zoiets van is het dat heb ik niet meer wat verklaard die neiging tot wegraken ik vind van mezelf dat ik niet meer voor 100procent functioneer in de maatschappij

Door ben op Maandag, 02 Juni 2008 - 04:54:

moet ik me hierbij neerleggen een bicuspideklep die wat vernauwd is voor een gedeelte en dat er een beetje bloed na binnen lekt aja en nog ietsq als ik ga liggen zijwaarts aan de kant van mijn hart ik zie gewoon onder mijn tepel mijn hart kloppen 2cm duwt mijn hart door mijn huid klop klop of 1 cm en dan voel ik daar en dan denk ik zo van aah hier komt de pijn vandaan of de stress alsof mijn hart tegen mijn ribbenkast bonkf te groot bhu en het kan toch niet dat als ik een joint probeer te roken dat ik van de wereld verdwijn en in een film terechtkom aja een bewustzijnvermindering ik kan nog uren ...

Door Nienke op Maandag, 02 Juni 2008 - 15:04:

Beste Ben!

Denk dat je maar eens langs de huisarts moet gaan!
Sterkte....

groet,
Nienke

Door ben op Zondag, 10 Mei 2009 - 21:37:

ik heb lichamelijke klachten en psychische klachten..lichamelijk: een continu lichte druk of een soort spanninggevoel op of in mijn borst..borstkas links voelt wat zwaar aan..soms onderrug voelt versleten aan ma valt wel mee..algemeen opgeblazen gevoel bovenlichaam..zware benen soms of voelen raar..schimmel op voeten licht en kloven als het erger word..bij inspanning soms echt overdreven afzien bv tijdens voetballen zweten zweten en mijn hart ma tegen volle snelheid tegen de begrenzer aant kloppen dan is het alsof mijn lichaam niet ademt..nekpijn stijfheid nek..druk op bovenhoofd en ook achterkant hoofd soms als er iets in zit een worm wat kruipt lichtjes kloppen soms vanvoor zelden koppijn..uitslag bovenarmen..dikke kuiten smalle bovenbenen..penisproblemen velleke..kvoel allemaal bollen op mijn hoofd is niks zegt dokter..soms recht in het midden van mijn borstkas een druk wat even blijft hangen en dan toch weggat.wakker geworden na een nachtmerrie met een heel warm gevoel op in of op mijn borst en zwak voelde ik me bleef nog even hangen..soms kan ik precies nie goed zien terwijl ik goeie ogen heb soms als het te ver is zie ik wazig..soms voel ik echt iets knakken in mijn hoofd in rust als ik mijn kop wa draai dan voel ik da soms zo kreek of kraak angstig is het wel..wallen onder de ogen..geen stralende gezicht meer moe uitzien..soms is het precies alsof mijn borstkast hart linkerkant al trillend klopt kheb vernauwde bicuspideklep of lekkende bicuspideklep hebben ze tot nu toe ondekt ma kzou heel graag uitgenreid hartonderzoek hebben en gebruik willen maken van de nieuwste technologie scanners ook wil ik mijn hele lichaam scannen en nog eens een hersen scan de hersen activiteit is goed zeggen ze..nu de psychische dingen : soms maakt niet uit wat ik doe een duizeligheid en begin zo weg te raken lijkt alsof ik ga sterven en dan krijg ik adrenaline denk ik want daarna begint mijn hart snel te pompen hartkloppingen..eigenlijk een soort inzinking in mijn bewustzijn waardoor ik alles raar ervaar dromerig een gevoel van onwerkelijkheid kmoet me sterk houden denk ik dan precies alsof ik buiten mijn lichaam sta ik hoor me raar praten als ik dan wel zou praten ik trek me terug..angst druk in mijn kop..gejaagd gevoel..zenuwachtig worden emo worden agressief worden enz niet echt genieten ma het wel willen ups en downs kwa stemming kzou graag opgenomen willen worden en uitgebreid onderzocht willen worden ahoewel dak mijn bloed al heb laten onderzoeken dat was goed hersenscan 12jaar geleden was goed allen sinus was iets mee maag onderzoek gedaan longfoto op spoed gemaakt was goed kzou graag hebben een compleet onderzoek toekomstgericht denken van ik moet nu kinderen maken zodat ik da nu allemaal kan meemaken en mijn leven toch nog mooi kan afsluiten terwijl ik eigenlijk pas kinderen wou als ik over de 30 ben ofzo of als ik wa hogerop ben geraakt fucking gevoelens..gezondheid is het kheb dit misschien niet zo goed kunnen uitleggen en de juiste woorden gebruiken ma kga dit hier toch achterlaten ben ook een heel verlegen persoon int echt..

Door ben op Zondag, 10 Mei 2009 - 21:45:

stijve kop zware kop problemen kwa denken schrik om te denken mezelf horen denken alle wat is toch aan de hand moeilijk in slaap vallen soms te licht in slaap vallen waardoor ik helemaalgek word

Door loes op Zaterdag, 28 April 2012 - 15:04:

ik denk...aortaklep wat alles beinvloed ! en daardoor die problemen.

Door Loes op Zaterdag, 09 Januari 2016 - 19:52:

Goedenavond mijn vraag is ,ik heb gister de bundel van his
laten doorbranden om van mij ritmestoornissen en boezem
fribreren af te komen, nu thuis nu gaat die weer steeds op hol
heeft iemand hier ervaring mee,of is dit tijdelijk hoop iets te
horen vr gr Louise

Door mariette/moderator op Zondag, 10 Januari 2016 - 22:17:

@ Loes: wat rot voor je. Ik zou morgen even
contact zoeken met de poli en bespreken wat je
voelt. Misschien kunnen zij je advies geven!
Sterkte


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: