Wachttijden ablatie

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Ritmestoornissen: Wachttijden ablatie
Door g. van delft op Maandag, 11 April 2005 - 17:21:

ik heb al 2maal een nieuwe hartklep gekregen en in
1997 een pacemaker werk 56 uur in de week als vrachtwagenchauffeur alleen ik zit nu al 22weken te wachten voor een oproep voor een ablatie weet iemand wat gemiddeld de wachttijden zijn voor een ablatie ik moet in het dijkzigt geholpen worden afz gerard

Door Richard op Dinsdag, 26 April 2005 - 12:28:

Ik sta ook op voor een ablatie. Ik wacht al 5 maanden. Wachtijd was eerst 3 maanden, maar door ziekte arts verlengd. Ik zit btw in Utrecht.

Door Petra op Dinsdag, 26 April 2005 - 15:08:

Wat is precies een ablatie? ik heb deze term al vaker gehoord.

Door riekie op Zaterdag, 30 April 2005 - 09:52:

Hallo Anita
Een abelatie is heel eenvoudig uitgelegt,zij branden bewust een litteken in het hart om daar mee een ritmestoornis mee te doorbreken.
De ingreep zelf is zo goed als pijnloos en als je geluk heb ben je de ritmestoornis kwijt??
Ik zelf heb div malen een abelatie gehad en ik vind de emoties ook heel zwaar,en bij mij heeft het niet geholpen en dat is jammer(maar dat is niet bij iedereen zo hoor)dit is gewoon pech hebben.
Bij mij is de bundel van his geabeleert dus nu heb ik en pacemaker.
Maar al heb ik wat pech gehad zo is dat niet voor iedereen der zijn genoeg mensen waar het wel bij lukt!!
Nou anita dit is heeeeeel kort uitgelegt wat een abelaties is.
Hoe zij naar binnen gaan is gewoon via een ader in de lies,je moet een paar uur plat en je mag de volgende dag meestal naar huis als alles goed is.
Hopelijk weet je nu genoeg om het haar fijn uit te leggen,is hier niet om te doen en daar word je ook niet wijzer van .
Omdat het voor iedereen hij of zij het anders ervaart.
Dus spreek ik ook alleen uit mijn ervaring.
Gtoeten riekie

Door anita op Maandag, 02 Mei 2005 - 18:06:

hoi hoi ook ik heb een ablasie gehad en was daar voor in utrecht,en heb meer als 10uur op de tafel gelegen eerst de efo gemaakt dat duurde en duurde ook via de lies en daarna door branden ,het voelde warm en branderig aan verder viel het wel mee hoor alleen het liggen op mijn rug vond ik erg vervelend ,later heb ik daar ook een operratie gehad om te proberen om de rittmestoring weg te krijgen het was een probeersel helaas niet gelukt ,ze hebben toen wel gelijk een gat gedicht en de sinusknoop verwijdert daar die ook ziek was ,nu heb ik al meer dan 11jaar een pm en ben er echt niet blij mee. ookal weet ik dat het mijn leven velengt had ik liever niet z,n monster in mijn gehad dat ding blijf nooit zitten waar hij zou moeten zitten ik krijg er nachtmeries van ik weet echt wel dat dat niet bij iedereen het geval is maar helaas bij mijn wel ik heb nu in die jaren al 17operraties daarvoor gehad met het gevolg dat ik nu de rechterkant niet normaal kan gebruiken en met constante pijn loop ,ja ik weet het heb op dat gebied gewoon pech ,ik wil jullie ook niet bang maken maar wel even vertellen dat er ook mensen zijn die alle pech op dat gebied hebben nou mensen dat was het dan weer groetjes knuf anita

Door anita op Maandag, 02 Mei 2005 - 18:07:

hoi rieki jij bedoelde vast en zeker petra in plaats van anita groetjes hoor gauw van jou ...

Door riekie op Maandag, 02 Mei 2005 - 23:05:

Hallo Anita
Ja ik bedoelde petra, maar wat ons vehaal betreft,nou je zou haast gaan denken dat wij naast elkaar hebben gestaan met uitdelen van je lot.
Het loopt bijna paralel aan elkaar ik weet dat het niet altijd een succes verhaal is daar zijn wij helaas een goed voorbeeld van!!!!
Maar ik heb de hoop nog steeds niet verloren ik gaat de weer voor op hoop van zegen.
En anita ik zeg altijd ik word 88jaar en stront vervelend,en mijn man zeg dan altijd dan hoop ik dat jij of ik omval als je 87 jaar ben dan maak ik het niet meer mee,(grapje)ik word gewoon honderd. ha ha ha
Maar alle gekheid op een stokje , je moet de gewoon zo af en toe maar mee lachen het word toch niet anders meer.
En ik vind ondanks alles het leven best de moeite waard!!!!!
Anita hopelijk zie jij de gein ook zo nu en dan
En het is maar goed dat wij een pacemaker hebben anders hadden wij nu helemaal geen lol meer.
Anita de groeten van mijn riekie p.s deze is wel voor jou bedoeld .(grapje)
En een hele dikke knuf en hou vol doe ik ook doei

Door mieke op Maandag, 13 November 2006 - 20:12:

kan iemand mij vertellen welk alternatief er is voor die ablasie,bij ons in belgie kost dit stukken van mensen,en als je de zekerheid had dat het van de eerste keer lukte is dit nog haalbaar .bedankt allezins mieke

Door Anoniem op Maandag, 13 November 2006 - 22:25:

Het alternatief is het innemen van betablockers

Door anoniem Belgie op Dinsdag, 14 November 2006 - 09:29:

Mieke,
Ik heb dit ook laten doen,is ook niet gelukt,maar dat het stukken van mensen kost is niet waar. De mutualiteit komt daar voor het grootste gedeeltein tussen.

Door mieke op Dinsdag, 14 November 2006 - 16:40:

mijn echtgenoot heeft de linkerkant reeds laten uitvoeren zonder resultaat,en inderdaad die wordt voor een groot deel door het ziekenfonds en de hospitaalverzekering terugbetaalt,maar nu gaan ze de rechterkant ook doen en uit hoofde van het gebruikte materiaal daar van lopen de kosten hoog op en dat materiaal wordt niet door de riziv noch verzekering terugbetaalt.het gaat hier over een bedrag van 4000Ä,gaat het hier over dezelfde ingreep en zoja kun je ons dan mischien verder helpen de juiste personen te vinden . met dank mieke

Door Anoniem op Woensdag, 15 November 2006 - 08:21:

Als de ingreep aan de rechterkant dezelfde is als aan de linkerkant ,zie ik niet goed in waarom daarop een uitzondering wordt voor gemaakt. De juiste personen zijn de kliniek zelf ,daar kunnen ze je bevestigen of dit op uw rekening komt. Ik weet dat sommige ablaties(maze) nog niet erkend is door de mutualiteiten. Ik denk dus eerder dat het over een andere ablatie gaat.
Groeten,

Door mieke op Woensdag, 15 November 2006 - 23:54:

bedankt allezins,maar denk inderdaad dat het een andere ablatie is,de kliniek heeft ons reeds bevestigd dat het voor eigen rekening is,zij hebben trouwens dit op voorhand gezegd.vraagje ? bij u is de ingreep niet gelukt?wat gebeurd er nu verder ,volgt er nog een ingreep of aan welke toestanden kan ik mij verwachten? groetjes van mieke.

Door anoniem op Donderdag, 16 November 2006 - 08:08:

Mieke,

Wat je vraagt is mer persoonlijk,en past niet in deze site. Je hebt een email adres gegeven,mag ik jou daarop contacteren?
Vraagje aan de moderator: kan jij als tussenpersoon optreden in deze situatie?
Groetjes

Door Justine op Vrijdag, 02 Februari 2007 - 17:02:

ik kon binnen de 3 weken al binnen, maar het was dan ook redelijk dringend by mij aangezien ik ong 2x per dag last had van tachycardie.

Door Gootje op Dinsdag, 08 Mei 2007 - 15:28:

Mijn vader heeft vorige week een nieuwe hartklep gehad. Nou heeft hij, waarschijnlijk door kalkgruis van z'n oude hartklep, hartritmestoringen. Hij heeft eergisteren ook al een hartstilstand gehad. Gelukkig goed afgelopen. Nu hebben de artsen besloten dat hij een pacemaker moet hebben, maar in 't Erasmus waar hij nu ligt hebben ze geen tijd en moet hij waarschijnlijk naar een ander ziekenhuis. Mijn vader verliest nu een beetje de hoop, hij mag namelijk niets anders doen dan zitten of liggen. Het ziekenhuis heeft gezegd dat ze zo snel mogelijk een oplossing willen vinden maar dat het nog wel even kan gaan duren. Heeft iemand een idee hoe ik dit sneller kan laten verlopen? Heeft iemand tips of weet iemand websites waarop ik meer informatie kan vinden? Groetjes gootje.

Door Eric op Dinsdag, 08 Mei 2007 - 16:48:

Het is verbazingwekkend dat een groot ziekenhuis als het Erasmus geen tijd zou hebben voor de implantatie van een pacemaker. De artsen in dit ziekenhuis hebben de beste mogelijkheden om snel plaats in een ander ziekenhuis te zoeken. Misschien wat aandringen bij de behandelende cardioloog en vragen of uw vader geen tijdelijke externe pacemaker moet hebben uit veiligheidsoverwegingen.
Websites met informatie over pacemakers staan op deze site. Zie 'links'
Succes, Eric

Door Anoniem op Vrijdag, 29 Juni 2007 - 19:45:

Ik heb ongeveer een jaar last van boezemfibrilatie, waarbij twee keer een cardi-versie werd toegepast. Zonder resultaat overigens. Ik gebruik bloedverdunners. Hoewel ik weinig last heb van de bf heb ik toch het gevoel dat ik eerder moe ben.
In november moet ik weer naar de cardioloog en ik ben van plan hem de vragen om de ablatie behandeling toe te passen. Mijn vraag is: kan ablatie de ritmestoornis opheffen en is alles dan weer gewoon of functonneert de boezem dan helemaal niet meer?

Door marion op Vrijdag, 29 Juni 2007 - 20:08:

hoi anoniem
je schrijft dat je bloedverdunners krijgt,
maar toch ook wel medicijnen voor de ritmestoornissen?
ik heb enkele
cardioversies gehad, en alle medicijnen uitgeprobeerd die er zijn en nog steeds rimestoornissen
daarna 2x ablatie, maar geen resultaat.
toch was er een kans van 95% dat de ablatie zou helpen, dus waarschijnlijk ben ik een uitzondering, nu ja niet op dit forum natuurlijk!
mijn ervaring is dat de cardoloog eerst alle medicijnen of combinaties uitprobeerd en daarna pas zal overgaan op een ablatie, maar misschien heb jij weer andere klachten dan ik.
na de ablates en een pm 2 jr. geleden krijg ik waarschijnlijk een pulmonale venen ablatie,omdat de stoornissen zich voordoen in een plekje in het hart waar de longaders uitkomen. de pm houdt deze ritmestoornissen dus ook niet altijd tegen.
gewoon vragen aan de cardioloog wat in dit geval het beste voor jou is
groetjes marion


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: