Cursus omgaan met een pacemaker?

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Dagelijks leven: Cursus omgaan met een pacemaker?
Door mariette/moderator op Zaterdag, 05 Augustus 2006 - 13:49:

Hallo groep

Ik zie de laatste tijd erg veel vragen en onzekerheden, zeker van jongere patienten. Momenteel ben ik bezig een korte cursus te ontwikkelen voor mensen met een chronische aandoening. Ik vraag me af of er behoefte is aan een korte 'cursus' bij jullie? Omgaan met een pacemaker, aanleren hoe je alles een plekje kunt geven etc?

Door Afibber op Zaterdag, 05 Augustus 2006 - 22:46:

Ik ben niet jong, maar wel geinteresseerd in wat informatie, want ik ben nu aan mijn 3 ablatie-poging toe, na de maze notabene, en anders wordt het His

Door Petra op Zondag, 06 Augustus 2006 - 19:37:

Ik heb zelf het idee dat er inderdaad mischien wel vraag is naar zo'n cursus daar ik er zelf niet aan wil deelnemen. Ik heb zelf het idee dat niemand mij kan leren het een plaats te geven. Dat is iets wat ik zelf moet doen hoe lang het ook duurt het moet van mijzlef uit komen. wat wel helpt is het praten in dit forum. En het enige wat mij dan opvalt is het niet weten wat of geen informatie die is verstrekt aan patienten na of voor implantatie door de deskundigen in het ziekenhuis Cardiologen pacemakerspecialisten moeten betere informatie verstrekken aan de patient. dit schort eraan. Ik denk als die dat niet gaan doen wij altijd met vragen en onzekerheden blijven zitten wat voor cursus er ook komt.
Sommige dingen kun je niet leren door een cursus maar de informatie die je normaal zou moeten krijgen voor en tijden het dragen van een pm. is slecht. Ik kan hier zelf over mee praten en heb er 4 jaar over gedaan het een plaats te geven en eindelijk heb ik hem gevonden. Met veel gezeur bij de cardio en pm. specialist. Nu zijn al mijn vragen beantwoord en kun je verder. Anders kun je dat gewoon niet. Ik bedoel dit goed uit eigen ervaring. Ik heb van het ene op het andere moment een pm. gekregen zonder enige info vooraf het was nood. Dan wil ik op zijn minst ook als patient behandeld worden met alle info van dien. Het is en blijft tenslotte mijn leven.

Sterkte allemaal

Door mariette/moderator op Zondag, 06 Augustus 2006 - 19:53:

hallo petra

juist die informatie maakt deel uit van een goede 'cursus'. en iets moet zeker uit jezelf komen. maar met wat hulp kan het soms sneller. wat stel jij je voor bij een cursus? misschien is het woord niet goed? als je tijd hebt, hoor ik graag van je.

Door Hanny op Zondag, 06 Augustus 2006 - 21:21:

Hoi Mariette,

Je weet dat ik ook erg veel moeite heb gehad met het verwerken en accepteren van het feit dat ik op 48-jarige leeftijd van de ene op de andere dag een pm in mijn lijf had. Dit moet je zelf een plekje geven, maar anderen kunnen daar wel heel veel aan bijdragen. Communicatie is essentieel. Zo miste ik de nazorg vanuit het ziekenhuis. Aan pm patienten wordt geen revalidatie aangeboden. Maar ook zij hebben behoefte aan informatie, het delen van zorgen, en hulp bij het verwerken. Ikzelf heb ook professionele hulp gezocht want mijn hele leven stond op zijn kop. Daarom juich ik jouw initiaftief van harte toe.

Door wolly op Maandag, 07 Augustus 2006 - 11:21:

Hallo Mariette,

Zou je iets meer kunnen zeggen over de cursus die je in gedachten hebt?
Hoeveel tijd/dagdelen, waar ga je het organiseren, 's avonds of overdag?
Wordt er veel informatie gegeven, of is het meer lotgenotenkontakt? Hetgeen uiteraard beide van waarde kan zijn. Maar onze omstandigheden zijn ondanks datzelfde, die pm, toch ook weer zo verschillend. De een heeft zoveel meer problemen dan de ander.
Ik zit me af te vragen of het iets voor me is, maar ben benieuwd naar meer informatie.

Vriendelijke groet,

Wolly

Door Petra op Maandag, 07 Augustus 2006 - 11:27:

Hoi mariette,

Ik hoor bijna uit elk verhaal waar er iets mis gaat of waar een pm geplaatst moet worden. Waarom ik weet het niet?!.
Ik wist zelf ook heel veel niet. Ik ben zelf van het motto. Voorkomen is beter dan genezen. Ik bedoel ze moeten in het ziekenhuis de begleiding naar een PM. veel anders aanpakken. de uitleg en de werking en waarom wat voor effect kun je verwachten. wat mag wel en wat niet. Dit zijn allemaal dingen die ik via deze site heb gevonden. Niet in het ziekenhuis terwijl daar de bron van inlichting en specialisatie ligt. Vak is het kwade al geschiet als men behoefte heeft om te praten. Ik vind je initiatief enorm. Alleen wat daarvoor normaal moet gebeuren zal goed op rails moeten lopen wil je met een cursus een aanvulling kunnen geven.

Mischien komt het ook omdat ik al zoveel teleurstellingen te boven heb moeten komen in 4 jaar tijd dat ik daarin enorm verbitterd ben. Maar ik ben er wel sterker uitgekomen.

Gr. Petra

Door tineke op Donderdag, 18 Februari 2010 - 09:55:

er is tot nog toe nog steeds geen goede begeleiding van uit het ziekenhuis
dit is gewoon niet te geloven dat er voor onze groep geen goede begeleiding is in 2010
ik kaart het elke keer als ik naar het ziekenhuis moet weer aan

Door Sjaak op Zondag, 13 September 2015 - 22:31:

Ik ben net 1 week in het bezit van een PM. In de tijd van 1
maand ging ik van huisarts naar het plaatsen van een PM. Ik
heb veel moeite met de acceptatie. Er werden metingen
gedaan, conclusies getrokken, beslissingen genomen. Het
meeste ging langs mij heen of werd niet verteld. Door sites als
deze te bezoeken en ook thepad.pm (mooie duidelijke site)
kom je er uiteindelijk achter wat je precies mankeert. De chiurg
zou me door de operatie " heenpraten" en uitleggen wat hij
allemaal zou doen. Het enige wat hij gezegd heeft is:" Hier
komt de naald van de verdoving" en dat was ook het laatste
wat hij zei. Een slechte ervaring, en dan lees je ook nog dat
ze nu ook werken met draadloze PM.


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: