Steken in borstkas

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Dagelijks leven: Steken in borstkas
Door Lenty op Vrijdag, 20 Maart 2009 - 18:27:

Hoi allemaal,

Ik heb nu al 6 jaar een ICD en heb deze ongeveer maandelijks nodig voor een shock. Aangezien ik na een ritmestoornis zo'n extreem lage hartslag heb is mijn Pacemaker functie ook ingebruik genomen (ingesteld op 30 slagen per minuut, wat geen probleem is want zo laag komt mijn hartslag niet, in rust:35.) Nu is gister gebleken dat ná een ritmestoornis ik ook een laag hartrimte heb en nu gaat mijn ICD pacen als ik een hartslag heb onder de 40... het probleem is nu: als ik rustig op de bank zit of in bed dan gaat hij pacen en ik voel dat heel erg duidelijk. Ik heb ook nekpijn en pijn(prikjes) rond mijn hart en icd en hoofdpijn. Vooral als ie langer achter elkaar pacet krijg ik behoorlijke prikkeltjes overal. hebben meer mensen hier last van, of is het gewoon van de stress o.i.d.

Groetjes Lenty

Door marion op Vrijdag, 20 Maart 2009 - 21:41:

hoi lenty,


ik heb hier ook last van gehad
maar de laatste tijd is het rustig op gebied vd ritmestoornissen.
het voelt als een uitwaaierende kramp/prikkels.
en begint vlak na de ritmestoornis . pmtechnicus had zoiets nog nooit meegemaakt, en dacht dat ik er maar mee moest leven.
toen ik een ablatie kreeg nog eens overlegd met de cardioloog, en deze heeft toch iets gewijzigd, zodat de pm niet blijft pacen(hielp ook niets, want de ritmest. liet zich niet stoppen.
heb wel eens gezegd dat ik soms meer last had vd
pm dan vd ritmestoornis...
volgens mij heb ik deze vraag zelf ook al eens gesteld, en toen kwamen er wel reacties, dus je bent echt niet de enige! cardiologen willen het nog wel eens afdoen als stress.
volgens mij moet je zoeken onder: krampen bij gebruik pm, misschien is het nog terug te lezen
in ieder geval, teruggaan naar je pm technicus,
en kijken of hij er iets aan kan doen
(heb zelf een pm dus geen icd)
gretjes marion

Door marion op Vrijdag, 20 Maart 2009 - 21:44:

ps: moet zijn:krampen bij werking pm


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: