Pacemaker Foundation opgericht

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Dagelijks leven: Pacemaker Foundation opgericht
Door mariette/moderator op Dinsdag, 26 Juli 2011 - 14:47:

Speciaal voor (ouders met) kinderen is de Pacemaker Foundation opgericht. Het nieuwsbericht is ook te vinden op de website onder het kopje nieuws, maar zal ik onderstaand nog even weergeven:

Op 27 augustus is De Stichting Pacemaker Foundation opgericht, kortweg Pacemaker Foundation. Zij heeft als doel informatie te verstrekken en het bevorderen van lotgenotencontacten voor onder andere kinderen met een pacemaker en hun ouders of verzorgers. Verder organiseert de Pacemaker Foundation landelijke informatiedagen in samenwerking met de implantatiecentra/ziekenhuizen.

Momenteel zijn er 350 a 400 kinderen (jonger dan 16 jaar) die een pacemaker hebben. Er zijn vele oorzaken waarom kinderen een pacemaker geïmplanteerd krijgen.

Ziekenhuizen die pacemakers inplanteren bij kinderen zijn onder andere UMC, AMC. LUMC, en in
Groningen en Rotterdam.

De Foundation bestaat uit 7 vrijwilligers, bijna allemaal hebben wij een pacemaker. De namen van onze vrijwilligers zijn, Rika de Jong uit Welsrijp[Fr], Maarten Beunder uit Uithoorn,
Julia Bronkhorst uit Voorburg, Desiree Haanen uit Heerlen, Marleen Knoester uit Vlissingen,
Vianny Premsela uit Amstelveen, Mark Dokter uit Uithoorn [tijdelijk] en Marianne Dokter Uithoorn.

In onze adviescommissie in oprichting gaan deelnemen:

Prof.dr.N.Blom [LUMC]
Dr. R. Hokken [cardioloog Adm. Ruijterziekenhuis Vlissingen]
T. van Ombergen [technicus Adm. Ruijterziekenhuis Vlissingen]

Op onze website www.pacemakerfoundation.nl zullen we zoveel mogelijk informatie verstrekken over waar wij mee bezig zijn, het forum, implantaties, landelijke dagen en verdere vragen te beantwoorden.

Het vergt een grote inzet van onze vrijwilligers en wij zoeken ook nog sponsors die ons willen steunen door financieel bij te dragen.

Namens De Stichting Pacemaker Foundation,
Marianne Dokter


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: