Geestelijk

Pacemakerdragers: vraag en antwoord forum: Dagelijks leven: Geestelijk
Door Anoniem op Woensdag, 04 Mei 2005 - 14:11:

Een pacemaker is op zich een lichamelijk hulpmiddel tenminste zo zie ik het. Ik heb nu vorige week een nieuwe lead laten steken omdat de oude kappot was gelijk is de PM. vervangen. Ik wil hier niet al te diep over in discusie gaan, maar vindt het eigenlijk niet acceptabel dat het onder plaatselijke verdoving wordt gedaan. Daarbij volgt dan ook nog dat de dame die naast mij lag is overleden. en dan mag je naar huis en blijft er toch vanalles in je hoofd rondtollen. ik vraag mezelf dan af of een pacemaker een lichamelijk of geestelijk probleem is. Ik weet het nu even niet meer.

Door Harrry op Woensdag, 04 Mei 2005 - 15:45:

Dag anoniem
Mag ik weten welk type van pacemaker je hebt,DDD...?
Groeten,
Harry

Door Anoniem op Woensdag, 04 Mei 2005 - 16:30:

Ik had en heb nu een DDDR pacemaker met tweegeleidendraden. nu 3 maar een doet niets

Door Harry op Dinsdag, 10 Mei 2005 - 09:16:

Hallo Anoniem

Hoe gaat het ermee?
Is de pijn nu al minder,wanneer mag je je gewone werkzaamheden hernemen?. Is er beterschap tegenover je erste pacemaker.
Ik hoop het in elk geval.
Groeten,
harry

Door Anoniem op Dinsdag, 10 Mei 2005 - 10:17:

Hoi harry,

Met de pijn is het veel beter en ik voel mij op dit moment een beetje als herboren met de nieuwe draad. Ik merk nu dat alles beter functioneerd het is de pijn wel waard geweest. Wat betreft het hervatten van werkzaamheden doe ik het nu nog rustig aan omdat de draad nu in de hartwand is geschroefd en deze goed moet aanhechten. Ik heb nu 3 jaar een pm. en heb nu voor het eerst een formulier meegekregen wat wel en niet mag. En veel dingen die daarin staan die niet mogen heb ik in het verleden wel gedaan en de meeste mensen zijn niet op de hoogte van dit formulier omdat dit normaal blijkbaar niet bij de patient terecht komt. Ik ga dit zeker weerleggen met de pm. technikus en de cardio.

Door Harry op Dinsdag, 10 Mei 2005 - 10:22:

Hallo Anoniem,
Ik ben blij met je vootuitgang,kan je zeggen welke zaken je moet vermijden,ik zelf heb ook niet zo een formulier gekregen,en dat zo wel leerzaam zijn.
Dag,
Harry

Door Anoniem op Dinsdag, 10 Mei 2005 - 10:50:

Ik zal alle punten nog op een rij zetten.
Een van de meest opvallende was voor mij dat je na een pm implantatie of wisseling een maand geen auto mag rijden?!
Ik heb bij de eerste implantatie gelijk weer gereden en het blijkt dat je dan niet verzekerd bent.
Het gehele formulier heb ik thuis liggen en zal dit zeker onder ogen brengen.

Door Harry op Dinsdag, 10 Mei 2005 - 11:04:

Van een maand rijverbod was ik op de hoogte,het zijn vooral de praktische levenszaken die mij bezighouden,zoals gewichten boven je hoofd dragen,fietsen mag ik zeker doen ,alhoewel bergop rijden weeral een probleem is.
Tpt later

Door Anoniem op Dinsdag, 17 Mei 2005 - 13:51:

Hoi harry,

Even een paar opmerkingen omtrent de brief die ik heb ontvangen van het omgaan met een pm.

* Lichamelijke inspanningen mogen geen hinder zijn voor de pm.
* Het werken met ovens (Inductie vermijden)
* Booglassen mag niet
* Proberen poortjes bij warenhuizen te vermijden evt. pasje laten zien dat je drager bent van een pm.
* Keukenapp. mag geen probleem zijn.
* Niet bij een auto met draaeinde moter en open moterkap boven dynamo gaan hangen.
* 1 maand na implantatie mag men geen auto rijden wegens het niet verzekerd rondrijden
* Sporten zoals judo boksen stoot en gevechtsporten liever niet vanwege een evt. stoot op pm plaats.

Het blijkt dat veel mensen nog aan topsport kunnen doen en dat er zelfs mensen met pm. een berg hebben beklommen.
* dat was het wel een beetje in het kort.

Door Harry op Dinsdag, 17 Mei 2005 - 14:15:

Hallo Anoniem,
Bedankt voor dse informatie,ook geen GSM gebruiken langs de kant waar de pacemaker zit. Heb je ook nog altijd last van stoornissen maar die niet meer door de kamers gaan? Ben je ook eerder lichamelijk vlugger moe als vroeger,
Harry

Door Anoniem op Dinsdag, 17 Mei 2005 - 14:33:

Van de gsm was me bekent. Ook zeker geen gsm in borstzak steken aan pm .zijde vanwege sateliet ontvangst.
Ik heb op dit moment geen enkel last van stoornissen. Ik heb op dit moment alleen een probleem dat ik onder mijn rechterborst af en toe samentrekking van spieren of zenuwen constateer zoals je ook wel eens voelt met een pm. test. verder gaat het op het moment prima als het zo blijft teken ik ervoor maar ik roep niet te hard.

Door Harry op Dinsdag, 17 Mei 2005 - 14:40:

Mogelijk dat de pacemaker zeer dicht bij een spier of zenuw zit. Ik voel soms dat er nog storingen zijn,maar deze gaan niet meer door de kamers ,omdat de AV knoop er niet meer is.

Door tattyteddy. op Dinsdag, 02 Augustus 2005 - 17:28:

hallo iedereen ik ben anky en heb al 4 jaar een pm.
het is onlangs mijn tweede pm.doordat ik teveel last had van steken en bewegingen die niet echt gingen.nu heb ik mijn tweede maar ik voel echt geen verschil.en ja is het nu in het hoofd dat het zit ik weet het ook niet meer.
maar ik weet in ding met een pm in je lichaam moet je heel veel doen om je aan te passen.
en misschien zijn die aanpassingen wel het grote probleem..

vele groetjes anky.......

Door tattyteddy op Woensdag, 03 Augustus 2005 - 12:21:

hallo nog eens tattyteddy hier...
ik heb zonet ook de voordelen en nadelen gelezen van een pm.
toen ik de eerste keer werd geopereerd heb ik een boekje meegekregen met daarin veel uitleg over de pm.maar nooit evectief een brief.
dat vind ik wel spijtig want ik wist vele dingen niet zoals het niet rijden met de wagen na je operatie..
bedankt vele groetjes anky...

Door anita van der horst-de haas op Donderdag, 15 September 2005 - 11:38:

afgelopen juni he ik mijn pm gekregen, en 3 augustus een hisablatie, waarna mijn laagste stand op 80 werd ingesteld(vanwege boezemfibrileren een aantal jaren) en de hoogste stand op 130,twee dagen geleden is de laagste stan op 60 ingesteld en de hoogste op 150, mij was beloofd meer energie te krijgen als dit gebeurt is. ik ben nu zoooooooooo moe, gewoon terug naar af zeg maar, moet mijn lijf wennen aan de laaste instelling, en hoelang duurt dit? moet ik gewoon nog veel geduld hebben?

Door Harry op Donderdag, 15 September 2005 - 14:09:

Dag lotgenoten ,Dag Rolf

Bij mij is de pacemakerinstelling 60 -160.Ook His ablatie sinds fefruari 2005 Dit vermoeid gevoel heb ik ook en blijft. Bijkomend probleem is dat ik terug het gevoel heb van fibrilatie gedurende de nacht,waarr ik er wakker van wordt. Bij het rechtstaan gaat dit over,en komt terug wanneer ik neer lig .Is dit aan de instellingen gelegen?

Door Anoniem op Donderdag, 15 September 2005 - 15:43:

hallo Harry,
Ik herken dit wel, `s nachts fibrilleren, maar als je stil ligt, voel je eerder hartkloppingen, dan als je loopt en bezig bent, afleiding hebt, is mijn ervaring tenminste.

Door Riekie op Donderdag, 15 September 2005 - 21:26:

Hallo Anita En Harry
Nou ik heb zins 1994 een his abelatie gehad ,en nog div anderen abelaties.
Ik heb tot op de dag van vandaag nog last van vermoeidheid en constant fibrilleren ik heb bijna geen eigen sinus ritme meer.
Ik krijg volgende maand mijn zevende pacemaker de batterij is bijna leeg.
Ik wil jullie niet alle moed ontnemen ,Maar mij is toen gezegt dat het boezemfibrilleren niet zou stoppen naar een his abelatie.
Maar ik spreek ook alleen uit mij eigen ervaring.
En heellaas is die niet zo gunstig,ik kan bijna niks geen inspannig meer doen b.v.b fietsen ,ver lopen, de heledag opblijven is te zwaar drie uurtjes op en weer rusten,Maar nogmaals dit is bij mijn het geval en volgens mij cardioloog is hier ook niks meer aan te doen.
Het is best zwaar maar meer keus is der niet jammer genoeg.
Maar ik heb nog genoeg om verder te zoeken en rond te neuzen of de nog wat aan gedaan kan worden.
Ik wens jullie heel veel sterkte en hou moed!!!
En geef je zelf de kans om te herstellen .
groeten riekie

Door Anoniem op Zondag, 08 April 2007 - 14:07:

Hoi Harry

Ik denk dat het met de instellingen van de sensors te maken heeft,maar het kan ook zijn dat je toch teveel ritmestoringen hebt.Ik heb hetzelfde probleem en ben er nog steeds mee bezig men werkt er nog aan.als de senors te laag zijn ingesteld komt het hatr ook niet in beweging ook al loop je hard,je kan dit uitproberen op een home trainer met hartslagmeter.Als ik geen ritmestoringen heb gaat alles heb ik ritmestoringen dan kan ik alleen maar zitten ,een trap lopen is dan al teveel.

groetjes Nic

Door eugenie op Zondag, 13 Mei 2007 - 08:51:

Hallo Anoniem, even een opmerking over het plaatsen van een PM onder locale verdoving...Ik ben het helemaal met jou eens!!!! Sommige mensen hebben er weinig last van maar ik heb een gevoelige huid en veel verklevingen en van de 10 pm die ik heb gehad zijn er maar 2 onder locale verdoving egdaan en een ramp geweest. De oude PM kwam niet los, de nieuwe pocket maken deed heel erg veel pijn omdat de verdoving zo diep niet werkt. Bij een open dag van Vitatron heb ik hier een opmerking over gemaakt en toen bleek dat 80 % ook vindt dat het plaatsen veel te veel pijn doet. Artsen zouden beter moeten voorlichten en zelf ook voorgelicht moeten worden en niet praten over "het stelt niets voor" want dat is in heel veel gevallen niet zo. Door betere voorlichting zouden een hoop mensen zichzelf geen aansteller hoeven te voelen en een hoop ellende voorkomen. Ook zou er dan meer pijnstilling gegeven worden ná de ingreep want nu wordt er vaak vanuit gegaan dat het niet nodig is. Ik heb heel wat oude mensen de pijn zien verbijten omdat ze denken dat ze zich aanstellen, heel erg en onnodig!!!

Door eugenie op Zondag, 13 Mei 2007 - 08:53:

Hallo Anoniem, even een opmerking over het plaatsen van een PM onder locale verdoving...Ik ben het helemaal met jou eens!!!! Sommige mensen hebben er weinig last van maar ik heb een gevoelige huid en veel verklevingen en van de 10 pm die ik heb gehad zijn er maar 2 onder locale verdoving gedaan en een ramp geweest. De oude PM kwam niet los, de nieuwe pocket maken deed heel erg veel pijn omdat de verdoving zo diep niet werkt. Bij een open dag van Vitatron heb ik hier een opmerking over gemaakt en toen bleek dat 80 % ook vindt dat het plaatsen veel te veel pijn doet. Artsen zouden beter moeten voorlichten en zelf ook voorgelicht moeten worden en niet praten over "het stelt niets voor" want dat is in heel veel gevallen niet zo. Door betere voorlichting zouden een hoop mensen zichzelf geen aansteller hoeven te voelen en een hoop ellende voorkomen. Ook zou er dan meer pijnstilling gegeven worden ná de ingreep want nu wordt er vaak vanuit gegaan dat het niet nodig is. Ik heb heel wat oude mensen de pijn zien verbijten omdat ze denken dat ze zich aanstellen, heel erg en onnodig!!!


Voeg Bericht Toe


Naam:  
E-mail: